I ET PRIVAT HJEM

F’LJÓÐ STUEKONCERT OG LITTERATURAFTEN

I 2011 fik Elin ideen til at arrangere koncerter i sin egen stue og invitere publikum til at komme og opleve koncerter med forskellige musikkunstnere i den lange mørke vintersæson. Hun startede op i januar 2012. Koncerterne blev hurtigt populære, men for at få break-even var det nødvendigt at have fuldt hus hver gang. Hun indså hurtigt, at det ikke var muligt.

Elin startede også med at sætte prisen på billetterne for lavt, så det var svært for hende at få det til at løbe rundt. Så efter en meget travl sæson stoppede hun og arrangerede ikke koncerter i halvandet år. Men så udviklede Elin ideen til at arrangere stuekoncerter for grupper af turister i løbet af sommeren, hvor hun selv var scenekunstner. I dag overgår denne aktivitet de andre koncerter i antal.

HVAD BETYDER ORDET F’LJÓÐ?

Elin valgte at kalde koncerterne for F’LJÓÐ Stuekoncerter og Litteraturaftener.

Ordet F’LJÓÐ har en dobbelt betydning. “Fljóð” er et gammelt færøsk ord for en ‘kvinde’. I dette tilfælde skrives der F’LJÓÐ med en apostrof mellem F og L, hvor “F” er en forkortelse for ‘færøsk’ og “ljóð” betyder ‘lyd’, som tilsammen betyder færøsk lyd. Ordet udtales som “flow”, men med et ‘i’ sat mellem l’et og o’et – ligesom “fleeow” med stress på ‘ow’et’.

Formålet med F’LJÓÐ er at tilbyde publikum god livemusik og oplæsning af færøsk litteratur i hyggelige omgivelser – og til gengæld få publikums opbakning til arbejdet, som værten udfører.

Udover kaffe, te og kage byder F’LJÓÐ-aftenerne ikke kun på livekoncerter, men også historiefortælling, hvilket betyder, at aftenerne minder meget om de gamle “kvøldseta”-aftener, hvor færingerne samles for at synge og fortælle historier til hinanden. . F’LJÓÐ-aftener er derfor et spændende, forfriskende og inspirerende alternativ til almindelige koncerter, der er værd at overvære.

SÅDAN KAN DU KOMME TIL AT OPLEVE EN F’LJÓÐ STUEKONCERT

Venligst besøg F’LJÓÐ’s facebook-side.

Eller F’LJÓÐ’s billetside.

This site is registered on wpml.org as a development site.