EITT DÝPI AV DÝRARI TÍÐ

(ET DYB AF DYREBAR TID)

ARTISTER: Elin Brimheim Heinesen, Jens Pauli Heinesen, Enzo De Rosa, Czech National Symphony Orchestra, Tarira Choir, City of Prague Philharmonic Orchestra, Tórshavnar Manskór
UDGIVELSESDATO: Lørdag 11., November 2023

Afdøde Jens Pauli Heinesen, der anses for at være en af de mest fremtrædende forfattere på Færøerne, blev fejret i forbindelse med sin 90 års fødselsdag den 12. november 2022 med en stor hædersbegivenhed/koncert i Nordens Hus i Tórshavn på dagen for hans fødselsdag. Fokus ved arrangementet var på seks af hans digte, som Elin Brimheim Heinesen, hans datter, har sat musik til. Storslået symfonisk musik er arrangeret til de seks kompositioner af den enestående italienske komponist Enzo De Rosa og blev opført ved hyldestkoncerten af Færøernes Symfoniorkester, Enzo De Rosa på flyglet, korene Tarira og Tórshavns Mandskor med Elin som vokalsolist. Studieoptagelser af musikværkerne udkommer nu endelig på et album – både på cd og på vinyl, foruden digitale platforme på nettet.

LYT TIL ALBUMMET HER:

https://bfan.link/eitt-dypi-av-dyrari-tid

OBS! Scroll ned for at læse sangteksterne til sangene på albummet.

ALBUM COVER:

OPTAGELSER

Albummet har fået titlen: “Eitt dýpi av dýrari tíð / A Chasm of Precious Time” (Et dyb af dyrebar tid), som var den første sang, som Elin komponerede til et digt af sin far. Den symfoniske version kunne høres første gang i 2002 i en dokumentarfilm om Jens Pauli Heinesen, som Gulla Øregaard lavede i forbindelse med hans 70 års fødselsdag. Nu udkommer sangen endelig på cd og vinyl i et opdateret mix sammen med fem andre sange, som Elin har komponeret til digte af sin far og indspillet både på færøsk og engelsk. Elin har oversat de seks digte til engelsk og har også indspillet sangene på engelsk, så der er 6 + 6 sange på albummet. Seks sange på færøsk, og så de samme seks sange på engelsk.

Fire af indspilningerne er lavet med det berømte symfoniorkester Czech National Symphony Orchestra  og det færøske kor TARIRA, og to indspilninger er lavet med The City of Prague Philharmonic Orchestra og Tórshavns Mandskor. Elin Brimheim Heinesen er vokalsolist i alle indspilningerne.

Pladeselskabet TUTL udgiver albummet. Albummet er finansieret via Hópfigging.fo (crowdfunding) og af Betri Samtakið, MOWI, KT-húsið, Mentamálaráðiráð, Mentanargrunnur Landsins, Tórshavnar Kommuna, Vága Kommuna, foruden Elin selv.

HVORFOR UDGIVE DETTE ALBUM

Den betydning, som Jens Pauli Heinesens litterære værker har haft for det færøske samfund, kan ikke undervurderes. Ingen har skrevet så meget prosa om livet på Færøerne under Anden Verdenskrig og i perioden op til årtusindskiftet som Jens Pauli Heinesen. Hans omfattende litteratur, der tæller omkring 40 værker, har beriget det færøske folk og det færøske sprog. Hans prosa afspejler færøsk kultur og har styrket og udviklet færøsk identitet.

Jens Pauli belyser i sin prosa evigt almengyldige emner lige så relevante i dag, som da de blev skrevet, men set fra en bestemt synsvinkel, som de fleste færinger kan identificere sig med. Hans værker spiller en vigtig identitetsskabende rolle. De fylder meget i det færøske bogregister og er et stort bidrag til det samlede læsestof på færøsk, som er så vigtigt for det færøske sprogs overlevelse.

På dette album er der sat fokus på hans digte, som – omend få – fortjener at blive fremhævet. I slutningen af 80’erne satte Jens Paulis datter, Elin Brimheim Heinesen, for første gang musik til et digt af sin far. Det var digtet Eitt dýpi av dýrari tið (Et dyb af dyrebar tid) – en sang, som alle færinger kender i dag. Sangen blev første gang udgivet i 1988 på albummet NALJA af Elin & Kári. I 2002 blev sangen indspillet i en symfonisk version til en dokumentar af Gulla Øregaard om Jens Pauli Heinesen, lavet i forbindelse med hans 70 års fødselsdag. Den nu afdøde, danske komponist Søren Hyldgaard arrangerede musikken for symfoniorkester. Værket er siden hen blevet national kulturarv og er i dag en højt værdsat færøsk klassiker.

For nylig satte Elin igen musik til et andet smukt digt af sin far, kaldet Sóleyan lýsir um fløtur (Engkabbelejer lyser op på engene). Efter en vellykket crowd funding-kampagne blev sangen arrangeret for symfoniorkester af den italienske komponist Enzo De Rosa og indspillet med The City of Prague Philharmonic Orchestra Tórshavns Mandskor og Elin som sangsolist. Sangen blev udgivet som single og som musikvideo den 12. november 2021.

Elin og Enzo besluttede at fortsætte samarbejdet, denne gang med fire andre sange, som Elin lavede til digte af sin far: Flóttin (Flygtningen), Heystnáttin (Efterårsnatten), Eg gangi við einum djúpi (Jeg går med en afgrund i mig) og Sorgin er vøkur við (Sorgen er også smuk), som alle er stærke digte om relevante emner, som stadig er aktuelle i dag. På Enzos opfordring oversatte Elin (eller genskrev med respekt) alle digtene til engelsk, så ikke-færinger kan lytte til dette album og forstå, hvad der bliver sunget om.

Orkesterpartierne blev indspillet i Prag, Tjekkiet den 15. juni 2022 med et af Europas bedste symfoniorkestre, The Czech National Symphony Orchestra, ledet af dirigenten Vladimir Martinka. Produktionschef Laura Lungu forestod optagelsen. Koret Tarira sang korpartierne og Elin Brimheim Heinesen er sangsolist.

De fire nye musikstykker, ud over de to, der allerede er udgivet som singler – Sóleyan lýsir um fløtur og Eitt dýpi av dýrari tíð (denne gang i et opdateret mix) – er nu alle udgivet samlet på dette album, begge i det oprindelige færøske sprog samt på engelsk.

I The Czech National Symphony Orchestra’s studie i Prag:


JENS PAULI HEINESEN

Jens Pauli Heinesen blev født den 12. november 1932 og døde den 19. juli 2011, 78 år gammel. Han voksede op i Sandavágur, men flyttede til Tórshavn i en tidlig alder af 14 år, hvor han startede som kontorlærling. Dette var ikke noget for ham, så han fik sine forældres samtykke til at gå i skole. Han tog først sin præliminæreksamen og derefter sin studentereksamen i Tórshavn. Derefter uddannede han sig til lærer på Emdrupborg Statsseminar i Danmark. Efter at have afsluttet sin lærereksamen i 1956 arbejdede han som lærer, indtil han stoppede i 1970, og helligede sig derefter sin forfatterkarriere på fuld tid, sådan som han havde ønsket, siden han var en lille dreng.

Jens Pauli var Færøernes mest produktive forfatter i sin tid. Han skrev i alt omkring 40 værker – romaner, noveller, skuespil osv. – om det liv, han levede, især i landsbyen, hvor han voksede op som barn og i de tidlige teenageår, og ikke mindst i hovedstaden, hvor forfatteren levede det meste af sit liv. Som forfatter dækkede han en bred vifte af emner. Emnerne var blandt andet kunstneren og samfundet, barnet og dets verden, livet på landet vs. bylivet, foruden kærlighedens svære veje. Et tilbagevendende tema er offeret og bødlen (eller plageånden). Litteraturelskere har sagt, at kvalitetsniveauet i flere af Jens Paulis værker er fuldt ud på højde med verdenslitteraturen.

Jens Pauli Heinesen blev tildelt Færøernes Kulturpris fire gange – i 1959 for novellesamlingen Hin vakra kvirran, i 1969 for novellesamlingen Aldurnar spæla á sandi (Bølgerne leger på stranden), i 1973 for romanen Frænir eitur ormurin (Fafner hedder dragen) og i 1993 for romanen Bláfelli og bogserien i syv bind Á ferð inn í eina óendaliga søgu (Rejsen ind i en endeløs historie). Bøgerne Leikur tín er sum hin ljósi dagur (Din leg er som den lyse dag) og Bláfelli blev nomineret til Nordisk Kulturpris i henholdsvis 1987 og 1995. Derudover modtog Jens Pauli Heinesen i 1999 Færøernes landsstyres kulturpris for sine litterære værker som helhed.

Jens Pauli Heinesen var formand for Færøsk Forfatterforening i årene 1968-1975 og blev udnævnt til æresmedlem af foreningen, samt af Der Deutsch-Färöische Freundeskreis e. V., af Society of Sweden-Faroe Islands og blev også hædret af Rithøfundasamband Íslands. Han var medlem i mange år i Nordisk Selskab, som bl.a. udgav i 1966 bogen Færøerne i dag, som han redigerede. Og han var en af producenterne af dokumentaren Jamen se nu Færøerne, med undertitlen: Vi bygger ikke Færøerne af praktiske årsager, i 1975. Jens Pauli Heinesen er oversat til flere sprog, bl.a. som islandsk, svensk, norsk, dansk, grønlandsk og tysk.

Få mere info her:
https://www.facebook.com/JensPauliHeinesen


ELIN BRIMHEIM HEINESEN

Elin Brimheim Heinesen, født 25. juni 1958, er Jens Pauli Heinesens datter. Elin har komponeret de seks sange på dette album til digte af sin far og oversat (eller omskrevet) sangene til engelsk. Hun er også hovedvokalist på dette album.

Elin har en kandidatgrad i æstetik og kultur og en uddannelse i erhvervsøkonomi samt en manuskriptforfatter-uddannelse fra Den Danske Filmskole. Hun har en lang karriere inden for kommunikation, medier og marketing på Færøerne og i Danmark, hvor hun boede i 25 år.

I sit hjemland er hun bedst kendt som sangerinde/komponist. Udover et par singler har hun udgivet tre albums: NALJA med Kári L. Jacobsen i 1988, Yndisløg – ein ferð aftur í farnar tíðir (Yndlingssange – en rejse tilbage til forgangne tider), med den akustiske gruppe Ad Libitum i 2010, og Handan Stjørnurnar (Hinsides stjernerne) som solist i 2018. Ydermere har hun sunget duetter og backingkor på adskillige albums og singler af andre kunstnere.

En af hendes mest elskede sange er titelsangen på dette album Eitt dýpi av dýrari tíð (Et dyb af dyrebar tid). Da Kringvarp Føroya (Færøsk National TV & Radio) i 2018 bad sine lyttere om at rangordne de bedste færøske sange de sidste 50 år, kom denne sang ind som nr. 4. Den blev udgivet første gang i 1988 og omarrangeret til symfoniorkester i 2002 til en dokumentar om Jens Pauli Heinesen, men denne version har ikke været udgivet på et album af Elin før. Ikke før nu. Denne gang i et opdateret mix.

Få mere info her:
http://heinesen.fo
http://heinesen.info


ENZO DE ROSA

Enzo De Rosa, født 21. januar 1964, er en komponist, arrangør og virtuos koncertpianist fra Napoli, Italien, som nu bor i Montreal, Canada. Han har arrangeret Elin Brimheim Heinesens kompositioner på dette album til symfoniorkester og kor.

Enzo har mere end 30 års erfaring med mange forskellige musikgenrer. Han begyndte at tage klaverundervisning som 6-årig. Siden da har han udviklet sine musikalske færdigheder hos flere kendte klavermestre. Han er uddannet i komposition og moderne musik, foruden at spille orgel og cembalo. Han har en lang og imponerende karriere som professionel musiker i mange forskellige lande – såsom Italien, Frankrig, Finland, Bulgarien, Egypten, Israel, Canada blandt andre – hvor han har arbejdet med over 600 store musikprojekter – komponeret, arrangeret for orkester og produceret musik både til film, TV, teater, opera, musikalbum mv.

Få mere info her:
http://www.enzoderosa.com
https://enzoderosa.bandcamp.com/music
https://www.imdb.com/name/nm4607290/

“Jeg fandt omkring 40 musikarrangører, før jeg fandt Enzo, men da jeg endelig faldt over ham og lyttede til eksempler på, hvad han havde lavet før, var der ingen tvivl i mit sind om, at han var den rigtige partner til netop dette projekt. Jeg føler mig meget taknemmelig og heldig over at kunne arbejde sammen med en så fremragende og dygtig mand inden for sit felt.” – Elin Brimheim Heinesen


LAURA LUNGU

Laura Lungu, executive producer af dette projekt, har studeret musik siden barndommen og er færdiguddannet i musik med speciale i violinspil. Hun dimitterede med udmærkelse i musikvidenskab og scenekunst ved Bologna Universitet, efterfulgt af en kandidatgrad i musikteaterinstruksion.

Det lykkedes hende at udvikle både en international karriere som violinist og samtidig som event manager i underholdningsindustrien, og arbejde med kunstnere som Luciano Pavarotti, José Carreras, Ennio Morricone, Andrea Bocelli og mange andre. Hun har til dato indspillet mere end 300 film-soundtracks som violinist, musikproducer, musikalsk supervisor og orkesterkontraktør for SONY, EMI, WARNER, BMG, Buena Vista, RAI, MEDIASET osv.

Laura har stor erfaring – blandt andet har hun taget den ledende rolle som musikproducer, kunstnerisk leder, pladeproducer, artists manager samt produktionsdirektør for shows, koncerter, musikoptagelser, festivaler, firma- og private arrangementer med høj synlighed i Italien og i udlandet.

Hun er grundlægger og General Manager af Concertissimo Entertainment siden 1998, og grundlægger og kunstnerisk leder af Concertissimo Orchestra, der er etableret siden 2007 i Rom, og som har specialiseret sig i film-soundtrack-optagelser med orkester og kor.

Læs mere her: https://concertissimo.eu/laura-lungu/
og her: https://www.imdb.com/name/nm6190088/


TARIRA

Koret Tarira er et fremragende kor, som siden 2002 har glædet publikum med deres højkvalitetssang på internationalt plan. Deres navn ‘Tarira’ er inspireret af forfatteren William Heinesen og kommer fra hans roman “De fortabte spillemænd”, hvor Tarira er beskrevet som en drømmevision.

Koret synger renæssance-musikværker, julemusik og nye kompositioner, de har bestilt fra både færøske komponister og komponister fra udlandet, hvorfor de har uropført flere nye sange, foruden at udgive albums.

Koret har haft flere dirigenter siden starten. De startede med Sunleif Rasmussen, men også Kári Bæk og Jóhannes Andreassen har dirigeret koret. På dette album er Bernharður Wilkinson dirigent.

Tarira har haft optrædener med musikkunstnere som Teitur og Tórshavns Mandskor. De har præsenteret store korværker som Shakespeare og andre. Responsen er altid den samme: Deres præstationer er fejlfri og på et enestående højt niveau, hvilket har resulteret i, at koret har modtaget adskillige priser for deres præstationer og præstationer.

Koret Tarira synger på fire af seks numre på Elins album – sange, som hun har komponeret til sin far Jens Pauli Heinesens digte: Flóttin / The Refugee, Eg gangi við einum djúpi / The Chasm Within, Heystnáttin / Autumn Night og Sorgin er vøkur við / Sorg er også smuk.

Mere info her:
https://www.facebook.com/profile.php?id=10006 4045087912


TÓRSHAVN’S MEN’S CHOIR

Tórshavnar Manskór blev grundlagt, da koret havde deres første optræden sammen med brassbandet GHM i Nordens Hus i Tórshavn den 22. marts 1987. Koret har været på flere turnéer uden for Færøerne – bl.a. på Island; Danmark; Wales; Skotland; Shetland; de baltiske lande – Estland, Letland og Litauen; Østrig og Rusland.

Tórshavnar Manskór udgav deres første album i 1997, med den simple titel: Tórshavnar Manskór.

Deres andet album udkom i 1999 og havde titlen “Vit eru Føroyingar” (Vi er færøske), taget fra første linje i den ironiske tekst til folkevisen “Kvæði fremsta framtakskappa landsins” (Landets primære iværksætterhelt) med tekst af Regin Dahl og musik af Kári Bæk, om at være en kultiveret færing.

Deres tredje ablum udkom i 2008 og havde titlen “Væl má gagnast!” (Bon Appetit!) taget fra sidste linje i den humoristiske sang “Matlepin” (The Menu) af Nyholm Debes. Dette er den første CD på Færøerne med surround sound, hvor lytteren er omgivet af lyd ligesom i en god koncertsal.

Det fjerde album udkom i 2009 og har titlen “Kantata til 900 ára ólavsøkuhátíðina” (Cantata for the Sct. Olav’s Wake 900 Years Jubilee) normalt kaldet Ólavsøkukantatan, som Edward Mitens og J. Waagstein komponerede til Sct. Olavs Wake jubilæum i 1930, til minde om kong Olav Haraldsson, der døde i 1030.

Tórshavnar Manskór har medvirket på to singler udgivet af Elin Brimheim Heinesen med tekster af hendes far Jens Pauli Heinesen. Sangene er “Eitt dýpi av dýrari tíð” (A Chasm of Precious Time” i 2002 og “Sóleyan lýsir um fløtur” (Buttercups Light Up The Meadows) i 2021, som begge nu også er med på dette album.

Mere info her:
http://manskor.fo/


THE CZECH NATIONAL SYMPHONY ORCHESTRA

Det tjekkiske nationale symfoniorkester (CNSO) har optrådt og vokset kontinuerligt i 26 år og har opnået et misundelsesværdigt ry blandt Europas bedste symfoniske ensembler. Orkestret, der er kendt for sin alsidighed, præsenterer årligt et bredt program lige fra klassiske musikkoncerter til nutidige genrer, filmmusik, jazz og musicals. Siden 2005 har The Czech National Symphony Orchestra også arrangeret Prag Proms Festival om sommeren, som med sit imponerende udvalg af fremtrædende internationale kunstnere appellerer til et mangfoldigt publikum år efter år.

Komponister, dirigenter og performere som Ennio Morricone, Lalo Schifrin, James Morrison, Branford & Wynton Marsalis, Pino Donnagio, Giuliano Taviani, José Carreras, Danny Elfman, Vince Mendoza, Giuseppe Tornatore, Carl Davis, Steven Mercurio, Marcello Rota, Christian Lindberg, Chick Corea, Vladimir Cosma vender gentagne gange tilbage til Prag for enten at indspille med orkestret eller optræde i den smukke Smetana-sal i Prags rådhus, orkestrets hjemmekoncertscene.

CNSO har også fornyet sit mangeårige samarbejde med Andrea Bocelli, plus ledsaget Rolando Villazon og Jonas Kaufmann. Orkestret har samarbejdet med nogle af de mest fremtrædende popartister, såsom Sting, George Michael, Natalie Cole, Dianne Reeves, Angélique Kidjo, Denise Donatelli, Ute Lemper og store instrumentalister, såsom James Morrison, Branford & Wynton Marsalis, Bobby Shew, Joe Lovano, John Abercrombie, John Patitucci, Dave Weckl, Chick Corea og mange flere.

The Czech National Symphony Orchestra blev oprettet i 1993 af trompetisten Jan Hasenöhrl sammen med den legendariske dirigent Zden?k Košler. I 1996 overtog amerikaneren Paul Freeman som chefdirigent og forblev i denne stilling i fantastiske ti år.

Nu har orkestret arbejdet sammen med sin chefdirigent Libor Pešek siden 2007 – en periode, der kunne beskrives som enestående både med hensyn til dets abonnementsserier såvel som fem enormt succesfulde turnéer rundt i Storbritannien, såvel som den historiske bedrift ved indspilningsmaraton. mellem 2007 og 2017, hvor Libor Pešek og CNSO formåede at indspille Gustav Mahlers komplette symfonier.

Libor Pešek trådte tilbage fra sin rolle i foråret 2019 og blev erstattet af den amerikanske dirigent Steven Mercurio. Denne fantastiske musiker og tidligere elev af Leonard Bernstein har arbejdet med orkestret i flere år nu, og partnerskabet lover at skabe en række ekstraordinære nye projekter.

Læs mere om The Czech National Symphony Orchestra her:
https://www.cnso.cz/en


THE CITY OF PRAGUE PHILHARMONIC ORCHESTRA

The City of Prague Philharmonic Orchestra er et verdenskendt professionelt symfoniorkester, grundlagt for over 60 år siden. Orkestret har overvejende tjekkiske klassiske musikere og jazzmusikere … med gæstespillere udvalgt blandt musikere, der studerer ved konservatoriet i Prag. Orkestret startede lige efter slutningen af Anden Verdenskrig som det interne orkester for de enorme Barrandov Film Studios, og spillede jævnligt musik til film- og animationsproduktioner lavet i de verdensberømte Prag-studier, samt medvirkede i det historiske Krátký Filmproduktioner (som betyder “kortfilm” på tjekkisk) og produktioner for det tidligere tjekkoslovakiske fjernsyn.

På det tidspunkt var orkestret kendt som Filmový Symfonický Orchestr (FISYO) (Filmsymfoniorkestret). Mange vidunderlige nationale og internationale filmpartiturer blev indspillet af dette orkester indtil 1989, for det meste i Smečky Sound Recording Studio.

Fuldstændig privatiseret efter fløjlsrevolutionen fik orkestret sit nye navn af musikproducer James Fitzpatrick i 1992, så i dag udvælger City of Prague Philharmonic Orchestra, under ledelse af Josef Pokluda, de fineste musikere fra alle de vigtigste tjekkiske orkestre, som vedholdende spiller og indspiller musik sammen (normalt hver dag i ugen) til alle typer orkesterprojekter, herunder cd-albums, store internationale film, tv-serier, videospil og endda ringetoner – både for det tjekkiske marked, men primært for kunder og medieproduktioner over hele verden.

Efter anerkendelsen af deres forskellige indspilninger har orkestret gennemført adskillige europæiske koncerter med film- og tv-musik, Planet Earth-musik og Video Games Live, samt klassisk klassisk repertoire. De spiller også ofte koncerter i Prag og har også rejst til Kina, Libanon, forskellige andre mellemøstlige lande, og højdepunktet er deres 2010-koncerter i Santiago, Chile med dirigenten Nic Raine og gæstekunstneren Itzhak Perlman.

Læs mere om City of Prague Philharmonic Orchestra her:
https://www.cityofpraguephilharmonicorchestra.co.uk/


FØROYA SYMFONIORKESTUR

Færøernes Symfoniorkester er ikke med på albummet, men de er nævnt her, fordi de var en stor del af den fænomenale fremførelse af alle de seks sange på albummet ved hæderskoncerten for forfatteren Jens Pauli Heinesen, der fandt sted i Nordens Hus i Tórshavn på hans 90-års fødselsdag, den 12. november 2022, under ledelse af Bernharður Wilkinson, med korene Tarira og Tórshavnar Manskór, Enzo De Rosa på flyglet og Elin som sangsolist.

Kringvarp Føroya, den nationale TV & Radio kanal optog hele begivenheden på video. Og i påsken i foråret 2023 sendte fjernsynet hæderskoncerten for Jens Pauli Heinesen – i to dele den 6. og 7. april 2023.

Færøernes Symfoniorkester blev grundlagt i 1983. Året før blev der etableret en musikskole på prøve med nogle uddannede musikere, og i 1983 blev Føroya Musikkskúli (Færøernes Musikskole) endelig etableret med omkring 10 musiklærere. Dette, samt det nye flotte Nordens Hus, der åbnede i juni samme år, gjorde, at der nu pludselig var både professionelle musikere og gode rammer, som gjorde det muligt at drive et symfoniorkester.

Det var musiklærerne Magna Synnevåg og Kanny Sambleben, der sammen med Alex Sólstein, Bogi Lützen m.fl. etablerede det nye orkester, som fik navnet Føroya Symfoniorkestur. Færøske og udenlandsk uddannede musikere på Færøerne skulle sammen med de bedste elever i musikskolen samt nogle professionelle musikere fra udlandet bemande det nye orkester. Det er den form, der har været brugt alle årene siden. Den gode udvikling i disse år har dog været, at kompetencerne og antallet af færøske musikere er vokset støt.

De seneste 20 år har orkestret gjort store fremskridt. Aktiviteterne er vokset betragteligt fra omkring to årlige koncerter til omkring 25 koncerter i 2014 f.eks. Fremgangen har været målrettet. Dette er bl.a. et resultat af øgede bevillinger og den efterfølgende øgede aktivitet, sammen med det gode arbejde musikskolerne udfører, hvor af flere af de professionelle musikere i orkestret fungerer som undervisere. Nogle har også været i musikskolen siden barndommen og i symfoniorkestret, inden de tog til udlandet for at tage en videregående musikuddannelse.

Orkestrets består normalt af omkring 70 musikere og dirigeres af Bernhardur Wilkinson. Derudover er der også et kor med omkring 120 gode sangere, som alle har været igennem auditions, samt et børnekor på omkring 200 børn. Det er Færøernes Sanglærerforening, der står for det store børnekor og arrangerer Børne- og Julekoncerten, som Færøernes Symfoniorkester har spillet den første weekend i december i de sidste mange år.

Orkestret har været på tre udenlandsrejser de sidste 30 år. I Shetland, i Danmark, og i forbindelse med fejringen af orkestrets 30 års jubilæum havde symfoniorkestret i efteråret 2013 koncert i Akureyri og i den verdensberømte Harpa i Reykjavík på Island.

Læs mere om Færøernes Symfoniorkester her:
https://www.symfoniorkestur.com/


SANGE PÅ ALBUMMET

På færøsk:

1. Sorgin er vøkur við (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen) – Tredje single udg. 6. okt. 2023
2. Flóttin (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen) – Anden single udg. 15. sep. 2023
3. Heystnáttin (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen)
4. Eg gangi við einum djúpi (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen)
5. Sóleyan lýsir um fløtur (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen) – Første single udg. 12. nov. 2021
6. Eitt dýpi av dýrari tíð (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen)

På engelsk:

7. Sorrow Is Beautiful Too (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen) – Tredje single udg. 6. okt. 2023
8. The Refugee (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen) – Anden single udg. 15. sep. 2023
9. Autumn Night (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen)
10. The Chasm Deep Within (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen)
11. Buttercups Light Up the Meadows (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen) – Første single udg. 12. nov. 2021
12. A Chasm of Precious Time (Elin Brimheim Heinesen/Jens Pauli Heinesen)


TRACKS

1. SORGIN ER VØKUR VIÐ /
7: SORROW IS BEAUTIFUL TOO

 

“Ved første øjekast kan det være svært at fortolke, hvad dette digt egentlig handler om. Som jeg ser det, handler det i virkeligheden om ulykkelig kærlighed, der ikke er gengældt, tænkt som et billede af, hvordan bølger omfavner skær ved en klippekyst i hundreder, i tusinder, ja endda i millioner af år, men aldrig rigtig forenes med skærene. Budskabet i digtet er dog, at kærlighed altid er det værd, selvom den er ulykkelig, fordi sorgen over tabt eller uigengældt kærlighed kan også være meget smuk.”
– Elin Brimheim Heinesen

Musik & tekst:

Komposition: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Tekst: Jens Pauli Heinesen (1970)
Tekst oversat/omskrevet til engelsk: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Orkestrering for orkester og kor: Enzo De Rosa

Orkesteroptagelser:

Orkester: Čnso – Czech National Symphony Orchestra
Orkesterdirigent: Vladimir Martinka
Exec. producer & supervisor: Laura Lungu
Sound engineer: Stanislav Baroch
Protools assistent: Martin Maslowski
Optagestudio: Čnso Studios, Prague, Czech Republic

Vokal & koroptagelser:

Lead vocal: Elin Brimheim Heinesen
Lead vocal sound engineer: Bárður Háberg
Lead vocal optagestudio: Private Studio, Tórshavn, Faroe Islands
Kor: Kórið Tarira (20 M/K Choir)
Kordirigent: Bernharður Wilkinson
Kor sound engineer: Kristoffer Mørkøre
Kor optagestudio: Hátún, Tórshavn, Faroe Islands

Mix & Mastering:

Mix af orkester og kor: Ben Ewing
Mix af lead vocal: Ben Ewing / Bárður Háberg
Mastering: Camilo De Silva F Mastering


Sangen på færøsk:
Lyt her:

SORGIN ER VØKUR VIÐ

Dandar so blíðan bára
á kvøldi um nakið sker
Ongantíð hevur hon nomið
kærleikans aldugerð
Suðar so blíðan lotið
kátt er lagið, men kalt
Ongantíð hevur tað nomið
nomið við tað, ið er alt

Hugsjúk tí blíða báran
fevnir um nakið sker
Takið meg, køldu steinar
yndið meg einaferð
Trásjúkt tí mjúka lotið
smýgur um nakið basalt
Takið meg, køldu klettar
lívga meg tú, ið er alt

…..

Skuldi tað hent seg, at lagnan
ikki vil unna mær frið
:||: Spæl so, fiól og urga,
tí sorgin er vøkur við :||:


Samme sang på engelsk:
Lyt her:

SORROW IS BEAUTIFUL TOO

At dusk a wave gently seesaws
on a naked skerry in dance
Not once has it ever fondled
the waltzing waves of romance
A flurry of air whispers gently
a cheerful refrain, but cold
Not once has it ever cuddled
cuddled that trait which is all

That’s why this gentle sea wave
embraces the skerry in pain
Take me, cold stones, take me
love me, please, just one time
That’s why the breeze so fondly
caresses the naked basalt
Take me, cold rocks, take me
and comfort me, you, who are all

…………..

If destiny happens to hinder
a peaceful mind, through and through
:||: Then play for me, violin, and organ
‘cause sorrow is beautiful too :||:


2. FLÓTTIN /
8. THE REFUGEE

“Teksten til denne sang er oprindeligt fra et teaterstykke af min far opført i starten af halvfjerdserne. Teksten blev oprindeligt skrevet til en anden melodi – en svensk melodi kaldet “En valsmelodi”. Men jeg holdt så meget af digtet og syntes, det fortjente sin egen originale melodi. Det handler om en verden i ruiner og om at skulle flygte fra alle de ting og de mennesker, man holder af, og ikke mindst om at gå en usikker fremtid i møde. Digtet har fået fornyet aktualitet. Det kan f.eks. ses i lyset af den aktuelle situation med flygtninge, der flygter fra ødelæggende krige i deres land eller fra naturkatastrofer forårsaget af klimaændringer eller andre årsager.”
– Elin Brimheim Heinesen

Musik & tekst:

Komponist: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Tekst: Jens Pauli Heinesen (1971)
Tekst oversat/omskrevet til engelsk: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Orkestrering for orkester og kor: Enzo De Rosa

Orkester optagelser:

Orchester: Čnso – Czech National Symphony Orchestra
Orkesterdirigent: Vladimir Martinka
Exec. producer & supervisor: Laura Lungu
Sound engineer: Stanislav Baroch
Protools assistent: Martin Maslowski
Optagestudio: Čnso Studios, Prague, Czech Republic

Vokal & koroptagelser:

Lead vocal: Elin Brimheim Heinesen
Lead vocal sound engineer: Bárður Háberg
Lead vocal optagestudio: Private Studio, Tórshavn, Faroe Islands
Kor: Kórið Tarira (20 M/K Choir)
Kordirigent: Bernharður Wilkinson
Kor sound engineer: Kristoffer Mørkøre
Kor optagestudio: Hátún, Tórshavn, Faroe Islands

Mix & Mastering:

Mix xf orkester og kor: Ben Ewing
Mix af lead vocal: Ben Ewing / Bárður Háberg
Mastering: Camilo De Silva F Mastering


Sangen på færøsk:
Lyt her:

FLÓTTIN

Lættur í lund
spældi um stund
sól gylti skógir og tindar
Sangur og vín
unnustan mín
Ymiskir blæsa teir vindar
Deyðin fór herjandi buldur og gný
Smildraði heimin, sum vit livdu í
Á, tú týnandi makt millum manna
hvar finni eg lívd fyri tær
Skal eg eldast og ongantíð sanna
at her var rúm fyri mær
Burt í fjarløgdum londum frá vinum og heimi
eg siti í skugga hjá slóknandi eimi
Skal eg eldast og ongantíð sanna
at her var rúm fyri mær

Silvur og gull
húsini full
men hvar er mín lukka, mín gleði
Í einbýli her
øskukalt er
Dagurin dettur av degi
Geislar av eitri, hvørt sprek og hvørt strá
Tað lúrir eitt eyga í hvørjari vrá
Hygg tey styggja meg burtur við gandi
Tey unna mær als ongan frið
Eg má rýma frá húsi og landi
tó at sorgin hon fylgir mær við
Og tí sigli eg bát mín mót ókendum londum
og haldi um stýrið við skelvandi hondum
:||: Eg má rýma frá húsi og landi
tó at sorgin hon fylgir mær við :||:


Samme sang på engelsk:
Lyt her:

THE REFUGEE

Careless a while
all fun and smiles
at hillsides in sunny reflections
Singing and wine
darling of mine
Winds blow in different directions
The reaper went ravaging, rumbled, and rolled
shattered the planet on which we live all
Oh, calamitous force among humans
where will I find shelter from you?
Should I grow old and never be certain
that I have a place to roam to
In a foreign land far from my friends and my home
I’m sitting in shade by the embers alone
Should I grow old and never be certain
that I have a place to roam to?

Silver and gold
the house chockfull
But where is my luck and my pleasure
In solitude here
freezing in fear
Day follows day without leisure
Rays of poison in every crack
An eye is out lurking, I’m under attack
They scare me away with their sorcery
They give me no space to breathe
I must flee from my home and my country
though grieving accompanies me
And that’s why I’m sailing to faraway lands
and holding my wheel with trembling hands
:||: I must flee from my home and my country
though grieving accompanies me :||:


3. HEYSTNÁTTIN /
9. AUTUMN NIGHT

“Jeg komponerede denne sang og lavede et korarrangement tilbage i 2012, specielt til en begivenhed arrangeret for at fejre min fars 80 års fødselsdag. Digtet, som han skrev, da han kun var en ung teenager på 18 år, handler om de dramatiske, voldsomme – og til tider uhyggelige – naturkræfter, som hersker om efteråret, især om natten, og slår al vegetation ihjel og kalder alle spøgelser, elverfolk og trolde frem. Da jeg satte musik til digtet, blev jeg inspireret af den færøske tradition med at synge gamle middelalderballader og danse kædedans, for ofte er disse gamle folkeviser også meget dramatiske.”
– Elin Brimheim Heinesen

Musik & Tekst:

Komponist: Elin Brimheim Heinesen (2012)
Tekst: Jens Pauli Heinesen (1951)
Tekst oversat/omskrevet til engelsk: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Orkestrering for orkester og kor: Enzo De Rosa

Orkesteroptagelser:

Orkester: Čnso – Czech National Symphony Orchestra
Orkesterdirigent: Vladimir Martinka
Exec. producer & supervisor: Laura Lungu
Sound engineer: Stanislav Baroch
Protools assistent: Martin Maslowski
Optagestudio: Čnso Studios, Prague, Czech Republic

Vokal & koroptagelser:

Lead Vocal: Elin Brimheim Heinesen
Lead vocal sound engineer: Bárður Háberg
Lead vocal optagestudio: Private Studio, Tórshavn, Faroe Islands
Kor: Kórið Tarira (20 M/K Choir)
Kordirigent: Bernharður Wilkinson
Kor sound engineer: Kristoffer Mørkøre
Kor optagestudio: Hátún, Tórshavn, Faroe Islands

Mix & Mastering:

Mix af orkester og kor: Ben Ewing
Mix af lead vocal: Ben Ewing / Bárður Háberg
Mastering: Camilo De Silva F Mastering


Sangen på færøsk:
Lyt her:

HEYSTNÁTTIN

Legst á brekkur og varðar
tá dagurin varliga skýmir
eitt lag av háðandi myrkri
ið kemur, tá ljósið rýmir
Deyðin er altíð kvirrur
tøgn gløðir honum úr eygum
Náttin er hansara látur
ið vekir hamin hjá deyðum

Livnar í vátum lyngi
á sýnum og gomlum gøtum
Bøllutir steinar skakkir
vakna á víðum fløtum
Vindar, ið fara og koma
tættar og tungar nætur
suða í deyðum grasi
sum barn ið móðurleyst grætur

Livnar í svørtum botnum
í homrum og djúpum gjáum
Vitleyst berst móti lofti
látur úr tómum kráum
Føðast og farast í hvirlum
náttarljóð undir fjøllum
Vaksa í mannahugum
til súsan av ósæddum trøllum

Deyðin, hin blánandi ævi
ótaldar glanandi gátur
Á háðandi heystarnáttum
hoyrir tú hansara látur
Føtur, ið bangnir ferðast
á nátt yvir følnaðar urtir
:||: Rodnar ein kjálki í eystri
ið blæsur náttina burtur :||:


Samme sang på engelsk:
Lyt her:

AUTUMN NIGHT

Night falls on cairns on the hillsides
now the day has warily darkened
enshrouds them in tarnishing twilight
that follows when light grows absent
The reaper is always quiet
His eyes shining scarlet with stillness
The night is his rowdy riot
that wakes up the ghosts of the lifeless

Glistening heather awakens
on old paths on mountain-edges
Rounded boulders lie frightened
rise up on open stretches
Winds come and go on the moorland
Darkness is dense and defying
whispers in withered grassland
like motherless children crying

Pitch-dark gorges awaken
in clefts and abysmal trenches
Madly carried up skywards
laughter from shrivelled sedges
Born and then lost in whirlwinds
nightly noise under mountains
soaring in human senses
to gabble from ghostly giants

Death, that infinite bottom
countless mysteries glaring
On noxious nights in the autumn
his laughter is heard, unsparing
Fearful feet are out rushing
in darkness on withered flowers
:||: A cheek in the east is blushing
and blows off the nightly powers :||:


4. EG GANGI VIÐ EINUM DJÚPI /
10. THE CHASM DEEP WITHIN

“Det er ingen hemmelighed, at min far fra tid til anden led af dybe depressioner. Når du læser dette digt, bliver det klart, at han vidste, hvad han talte om. Dette er et digt om den eksistentielle krise mange mennesker oplever på lavpunkterne i deres liv. Livet kan være hårdt, og de fleste mennesker er på en eller anden måde såret af dårlige livserfaringer. Når livet ikke er så venligt mod folk, som de ville ønske, kan de begynde at tro, at livet ikke er retfærdigt og blive bitre og vrede over alt muligt. Denne bitterhed kan ødelægge folk indefra og gøre dem hadefulde. Men måske er der befrielse at hente i religiøse eller spirituelle overbevisninger – i det mindste i troen på menneskehedens godhed. Det var en tro, min far aldrig mistede.”
– Elin Brimheim Heinesen

Musik & Tekst:

Kompositiom: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Tekst: Jens Pauli Heinesen (1970)
Tekst oversat/omskrevet til engelsk: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Orkestrering for orkester og kor: Enzo De Rosa

Orkesteroptagelser:

Orkester: Čnso – Czech National Symphony Orchestra
Orkesterdirigent: Vladimir Martinka
Exec. producer & supervisor: Laura Lungu
Sound engineer: Stanislav Baroch
Protools assistent: Martin Maslowski
Optagestudio: Čnso Studios, Prague, Czech Republic

Vokal & koroptagelser:

Lead vocal: Elin Brimheim Heinesen
Lead vocal sound engineer: Bárður Háberg
Lead vocal optagestudio: Private Studio, Tórshavn, Faroe Islands
Kor: Kórið Tarira (20 M/K Choir)
Kordirigent: Bernharður Wilkinson
Kor sound engineer: Kristoffer Mørkøre
Kor optagestudio: Hátún, Tórshavn, Faroe Islands

Mix & Mastering:

Mix af orkester og kor: Ben Ewing
Mix af Lead Vocal: Ben Ewing / Bárður Háberg
Mastering: Camilo De Silva F Mastering


Sangen på færøsk:
Lyt her:

EG GANGI VIÐ EINUM DJÚPI

Eg gangi við einum djúpi
av ræðslu, hati og skuld
Tað djúpið er fostrað av sárum
ið liva og bløða í duld.
Eg pínist av hesum djúpi
har alt er hatur og neyð
:||: hvar vanlukkur síggjast at trívast
og mannabørn liggja deyð :||:

Men fram av teim ræðsludjúpum
ið loga í mannaond
har veksur hin ævigi botnur
ið brennur á deyðans strond
Skal meðan tað skýmir í verøld
og dagarnir renna framvið
:||: eg við hesum djúpi ganga
og einaferð farast harí? :||:

Nei, leið meg, tú grundari hjartans
til plássið, nú tveytúsund ár
har óndir tokkar forfarast
og hatur fær banasár
Ja, leið meg tú grundari hjartans
til plássið, nú tveytúsund ár
:||: har óndir tokkar forfarast
og hatur fær banasár :||:


Samme sang på engelsk:
Lyt her:

THE CHASM DEEP WITHIN

I walk with a chasm deep within me
of horror, of hate and of guilt
This horror is fostered by lesions
that bleed and reside concealed
I’m plagued by this chasm deep within me
where all is just hatred and dread
:||: where tragedy seems to flourish
and human beings lie dead :||:

But out from these depths of horror
that flame within human minds
this endless hollow is swelling
that burns at the shores of demise
Should I while the world slowly darkens
and days fly hastily by
:||: walk with this chasm deep within me
and perish in it one day? :||:

No, please, my pondering heart, lead me
to that place, now two thousand years
where evil desires dwindle
and hate gets its terminal tear
Yes, please, my pondering heart, lead me
to that place, now two thousand years
:||: where evil desires dwindle
and hate gets its terminal tear :||:


5. SÓLEYAN LÝSIR UM FLØTUR /
11. BUTTERCUPS LIGHT UP THE MEADOWS

Musikvideo på færøsk:

Musikvideo på engelsk:

“Dette er en sang, som jeg komponerede i 2012 til et digt af min far og arrangerede for et kor i forbindelse med fejringen af hans 80 års fødselsdag. Han døde desværre et år tidligere. Min far skrev digtet i 1960’erne, da den kolde krig var på sit højeste. På det tidspunkt havde alle en følelse af noget ildevarslende, der kunne ramme dem når som helst ud af ingenting. Men alligevel måtte mennesker bare leve livet, som om truslen ikke eksisterede. Dette forårsagede sandsynligvis en slags fatalisme blandt mennesker. Men, typisk for min far, havde han altid øje for det store billede og for naturen, som bare eksisterer uden den mindste hensyntagen til, hvad vi mennesker gør. Dagene, nætterne, årstiderne bliver jo bare ved med at komme og gå, og engkabbelejen blomstrer uophørligt. I den store sammenhæng er mennesket så uendeligt lille sammenlignet med meget større kræfter på spil, som kan knuse hele verden på et øjeblik. Ganske relevant at tænke på, nu hvor menneskeheden har måttet stå over for truslen fra Corona-pandemien, krig og en efterfølgende global finanskrise.”
– Elin Brimheim Heinesen

Musik & Tekst:

Komposition: Elin Brimheim Heinesen (2012)
Tekst: Jens Pauli Heinesen (1964)
Tekst oversat/omskrevet til engelsk: Elin Brimheim Heinesen
Orkestrering for orkester og kor: Enzo De Rosa

Orkesteroptagelser:

Orkester: City of Prague Philharmonic Orchestra
Orkesterdirigent: Adam Klemens
Exec. producer & supervisor: Laura Lungu
Sound engineer: Jan Holzner
Protools assistent: Michael Hradisky
Optagestudio: Smecky Music Studio, Prague, Czech Republic

Vokal & koroptagelser:

Lead vocal: Elin Brimheim Heinesen
Lead vocal sound engineer: Bárður Háberg
Lead vocal optagestudio: Private Studio, Tórshavn, Faroe Islands
Kor: Tórshavnar Manskór (60-man choir)
Kordirigent: Bjarni Restorff
Kor sound engineer: Finnur Hansen
Kor optagestudio: Hátún, Tórshavn, Faroe Islands

Mix & Mastering:

Mix af orkester og kor: Finnur Hansen
Mix af Lead Vocal: Bárður Háberg
Mastering: Camilo De Silva F Mastering


Sangen på færøsk:
Lyt her:

SÓLEYAN LÝSIR UM FLØTUR

Kvøldar á sundi, nátt er í nánd
Sólin at havgeiri dregur
Nátarnir flúgva at sovandi strond
Minnini hava so kalda hond
ið kínir tær, tá ið tú svevur

Streymar á sundi, streymar í mær
broddur av drepandi iva
sum melur í klingur, bønar um svar
Men dunið út úr gjáunum lær
at okkum, ið elska, ið liva

…………..

Tey spæla bert við okkum, lívsins kor
tær sælu, lygnandi løtur
nú lombini leika í grønari skor
og heimar smildrast við eittans orð
og sóleyan lýsir um fløtur
Sóleyan lýsir um fløtur


Samme sang på engelsk:
Lyt her:

BUTTERCUPS LIGHT UP THE MEADOWS

Dusk on the sound, day lingers no more
The sun falls behind the horizon
The fulmars fly full to the slumbering shore
The memories stroke you, cold and sore
at night from where dreams are arising

Streams on the sound, fast flowing in me
a pinching of gruelling misgivings
swirls round and round, begging, yearning for heed
But rumble from gorges revels in glee
at us and our loving and living

…………..

They play around with us, all palettes of life
these blissful and marvellous moments
while lambs are at play on grassy hillsides
and worlds are smashed by a single might
while buttercups light up the meadows
Buttercups light up the meadows


6. EITT DÝPI AV DÝRARI TÍÐ /
12. A CHASM OF PRECIOUS TIME

“Dette var den første sang jeg skrev til et digt af min far. Min far skrev digtet kun 21 år gammel, efter at hans daværende kæreste havde slået op med ham. Digtet handler dog ikke om ulykkelig kærlighed. Tværtimod. Det handler mere om håb – hvordan livet er en værdifuld gave, selv når vi går igennem hårde tider, og livet virker meningsløst. Jeg tror, min far skrev digtet for at trøste sig selv. Sangen blev første gang udgivet på et album tilbage i 1988, og senere igen i 2002, da min far fyldte 70 år, men denne gang i en symfonisk udgave med orkester, et mandskor og Elin som forsanger. Gulla Øregaard lavede en dokumentarfilm om min far i den forbindelse, og ville bruge sangen i filmen. Hun skaffede finansiering. Og jeg søgte og fandt en dansk komponist, Søren Hyldgaard, som jeg kontaktede og spurgte, om han ville hjælpe med at lave et symfonisk arrangement til sangen. Det ville han gerne. Musikken blev derefter indspillet i Prag med City of Prague Philharmonic Orchestra. Søren og jeg havde et glimrende samarbejde, men desværre døde Søren for nogle år siden på grund af sygdom. Det er ingen overdrivelse at sige, at sangen “Eitt dýpi av dýrari tíð” fik en rigtig god modtagelse. I en meningsmåling foretaget af Færøernes nationale radio, Kringvarp Føroya, i 2018, kom “Eitt dýpi av dýrari tíð” ind som den fjerde mest populære sang blandt alle de tusinder færøske sange udgivet de sidste 50 år. Lyt til sangen “Ett dýpi av dýrari tíð på denne side: En populær sang. På denne side kan du lytte til den originale version samt den symfoniske version, og læse mere om sangen . Den er tidligere blevet oversat af andre, men jeg har selv lavet min egen oversættelse, hvor jeg prøvede at være så tro mod det originale digt, som jeg kunne. Det er den oversættelse, du kan høre på denne udgivelse.”
– Elin Brimheim Heinesen

Musik & tekst:

Komposition: Elin Brimheim Heinesen (1987)
Tekst: Jens Pauli Heinesen (1953)
Tekst oversat/omskrevet til engelsk: Elin Brimheim Heinesen (2020)
Orkestrering for orkester og kor: Søren Hyldgaard

Orchesteroptagelser:

Orkester: City of Prague Philharmonic Orchestra
Orkesterdirigent: Mario Klemens
Optagestudio: Smecky Music Studio, Prague, Czech Republic

Vokal & koroptagelser:

Lead vocal: Elin Brimheim Heinesen
Lead vocal sound engineer: Finnur Hansen, Bárður Háberg
Lead vocal optagestudio: Útvarpshøllin, Tórshavn, Faroe Islands
Kor: Tórshavnar Manskór (60-man choir)
Kordirigent: Bjarni Restorff
Kor sound engineer: Finnur Hansen
Kor optagestudio: Útvarpshøllin, Tórshavn, Faroe Islands

Mix & Mastering:

Mix af orkester og kor: Finnur Hansen
Remix: Ben Ewing
Remix af lead vocal: Finnur Hansen, Bárður Háberg
Mastering: Camilo De Silva F Mastering


Sangen på færøsk:
Lyt her:

EITT DÝPI AV DÝRARI TÍÐ

So verður sagt av monnum
at lívið er markleys neyð
eitt dýpi av gráum døgum
og børn, ið biðja um breyð
Kanska er lívið sorgarlag
Kanska er lívið gott
Og kanska eg ein skínandi dag
beri kenslu av myrkari nátt

Í nátt er luftin so rein og klár
bládjúp og ísandi køld
Foldin hvílir í hvítari tøgn
og norðlýsið reisir sær tjøld
Og vit mítt er fult av tonkum
á ferð út á víðan veg
at finna á miðleysu náttargongd
tann vísdóm, ið uggar meg

Men ongan vísdóm eg finni
ið sigur tey sonnu orð
Sum bløðandi fuglar falla tey
aftur at hvítari for
Tó eg veit at dýrgripir finnast
og fjalast við gráan eim
tá gentur og dreingir spenna
sum folar í dans og gleim

Tá barmur mín spentur av undran
av eydnu, av tungari trá
av iva og sorgarløgum
Eisini, eisini tá
:||: veit eg at lívið er gáva
eitt dýpi av dýrari tíð
sum øll skulu valla ígjøgnum
rekast og villast inní :||:


Samme sang på engelsk:
Lyt her:

A CHASM OF PRECIOUS TIME

So many people are saying
that life is eternal dread
a chasm of mournful moments
and children begging for bread
Life may well be a mournful song
Life may well be alright
And maybe I on a sunshiny day
remember a shadowy night

Tonight, the air is so pure and clear
deep blue and icy cold
Earth lies beneath a silent, white layer
and northern lights let their veils fold
My mind is so full of wondering
and travelling far in the blind
tonight, without heading or purpose trying
to heartening wisdom find

But there is no wisdom to gather
that brings out those trusty words
Like bleeding birds, they shatter right down
back on the snow-covered earth
But I know that treasures are buried
deep down in the ember’s grey
when girls and boys, unwearied
are dancing like foals in play

That is when my heart bursts with wonder
of yearn and deep melancholy
of doubt and of bliss and shudder
Even those moments I see
:||: see that this life is an offering
a chasm of precious time, you
were given to go through exploring
to drift and to stray deep into :||:


CREDIT LISTE FOR HELE ALBUMMET

Musik & tekst:

Komposition (Sange 1-6 / 7-12): ELIN BRIMHEIM HEINESEN
Tekst (Sange 1-6): JENS PAULI HEINESEN
Tekst oversat/omskrevet på engelsk (Sange 7-12): ELIN BRIMHEIM HEINESEN
Orkestrering for orkester og kor (Sange 1-5 / 7-11): ENZO DE ROSA
Orkestrering for orkester og kor (Sang 6 / 12): SØREN HYLDGAARD

Orkesteroptagelser:

Orkester (Sange 1-4 / 7-10): ČNSO – CZECH NATIONAL SYMPHONY ORCHESTRA
Orkesterdirigent (Sange 1-4 / 7-10): VLADIMIR MARTINKA
Orkester (Sange 5-6 / 11-12): CITY OF PRAGUE PHILHARMONIC ORCHESTRA
Orkesterdirigent (Sang 5 / 11): ADAM KLEMENS
Orkesterdirigent (Sang 6 / 12): MARIO KLEMENS
Exec. producer & supervisor (Sange 1-5 / 7-11): LAURA LUNGU
Sound engineer (Sange 1-4 / 7-10): STANISLAV BAROCH
Sound engineer (Sang 5 / 11): JAN HOLZNER
ProTools assistent (Sange 1-4 / 7-10): MARTIN MASLOWSKI
ProTools assistent (Sang 5 / 11): MICHAEL HRADISKY
Optagestudio (Sange 1-4 / 7-10): ČNSO STUDIOS, Prague, Czech Republic
Optagestudio (Sange 5-6 / 11-12): SMECKY MUSIC STUDIO, Prague, Czech Republic

Vocal & kooptagelser:

Lead vocal (Songs 1-6 / 7-12): ELIN BRIMHEIM HEINESEN
Lead vocal sound engineer (Sange 1-5 / 7-11): BÁRÐUR HÁBERG
Lead vocal sound engineer (Sang 6 / 12): FINNUR HANSEN
Lead vocal optagestudio (Sange 1-6 / 7-12): PRIVATE STUDIO, Tórshavn, Faroe Islands
Lead vocal optagestudio (Sang 6 / 12): ÚTVARPSHØLLIN, Tórshavn, Faroe Islands
Kor (Sange 1-4 / 7-10): KÓRIÐ TARIRA (20 m/k choir)
Kordirektør (Sange 1-4 / 7-10): BERNHARÐUR WILKINSON
Kor sound engineer (Sange 1-4 / 7-10): KRISTOFFER MØRKØRE
Kor (Sange 5-6 / 11-12): TÓRSHAVNAR MANSKÓR (60-man choir)
Kordirigent (Sange 5-6 / 11-12): BJARNI RESTORFF
Kor sound engineer (Sange 5-6 / 11-12): FINNUR HANSEN
Kor optagestudio (Sange 1-5 / 7-11): HÁTÚN, Tórshavn, Faroe Islands
Kor optagestudio (Sang 6 / 12): ÚTVARPSHØLLIN, Tórshavn, Faroe Islands

Mix & Mastering:

Mix af orkester og kor (Sange 5-6 / 11-12): FINNUR HANSEN
Mix af orkester og kor (Sange 1-4, 6 / 7-10, 12): BEN EWING
Mix af lead vocal (Sange 1-4, 6 / 7-10, 12): BEN EWING
Mix af lead vocal (Sange 1-6 / 7-12): BÁRÐUR HÁBERG
Mastering (Sange 1-6 / 7-12): CAMILO DE SILVA F MASTERING

Foto & Artwork:

Front cover foto (Concert with FSO Nov 12,2022): FRÓÐI VESTERGAARD (The Nordic House, Tórshavn)
Back cover foto (Troldkonefingeren, Sandavágur): ROBERT BAHN
Andre fotos: PRIVATE COLLECTION
Grafisk design: ELIN BRIMHEIM HEINESEN
Gule ornamenter på front cover & label: ANNIKA ARGE GREGORIUSSEN
Layout: RÓGVI ODVØRSON (Føroyaprent)

Publiceret af:

TUTL
Reynagøta 12
FO-100 Tórshavn
Faroe Islands
www.tutl.com
info@tutl.com

HJF451 * 2023

This site is registered on wpml.org as a development site.