Modtagelse ifm. at det symfoniske album “Eitt dýpi av dýrari tíð” udgives

Det er ikke hver dag, at ny færøsk symfonisk musik bliver udgivet på plade. Men nu vil Elin Brimheim Heinesen præsentere det nye album med musik af hende og tekster af hendes far, den færøske forfatter Jens Pauli Heinsen, ved en reception i Perlan lørdag aften den 2. december kl. 20:00.

 

Jens Pauli Heinesen, en af Færøernes største forfattere, blev i fjor fejret med stor højtidelighedsholdelse og koncert i Nordens Hus i Tórshavn på sin 90 års fødselsdag den 12. november. Storslået symfonisk musik var arrangeret til seks af hans digte, som Elin Brimheim Heinesen, datter til Jens Pauli Heinesen, havde sat musik til. Lydoptagelser af disse værker bliver nu endelig udgivet på et album – både på CD og vinyl, foruden på digitale platforme.

Release party i Perlan lørdag aften

I denne forbindelse vil der være:

Modtagelse og hyggeaften
i Perlan, Tórsgøta 3 i Tórshavn
lørdag aften 2. december 2023 kl. 20:0

hvor der vil være forskellige spændende ting på programmet.

Eventet er åbent for alle og gratis.

Programmet er som følger:

  • Elin præsenterer albummet og fortæller om forløbet med at kreere de 12 tracks på albummet
  • Snak med folk, som har gjort dette storslåede musikprojekt muligt
  • Levende musik er selvfølgelig også på programmet
  • Musikvideoen “Sóleyan” bliver vist på storskærm
  • Elin afslører en ekstra jule-overraskelse!

Derrveres snacks og baren er åben. Desuden vil det være muligt at tilegne sig pladen denne aften til nedsat pris og med Elin’s signatur på.

Om albummet“Eitt dýpi av dýrari tíð”

Albummet har fået titlen “Eitt dýpi av dýrari tíð” (Et dyb af dyrebar tid) efter den første sang, som Elin komponerede til et digt af sin far. Det kunne høres første gang i 1988 på albummet NALJA ad Elin & Kári. I 2002 blev en symfonisk version lavet til en dokumentarfilm lavet af Gulla Øregaard om Jens Pauli Heinesen.

Nu bliver den symfoniske fortolkning endelig udgivet på plade i et opdateret mix, sammen med fem andre sange, Elin har lavet til digte af sin far.

Elin har også oversat digtene og indsunget dem på engelsk, således at der vil være 12 tracks på albummet – dvs. seks sange på færøsk, foruden de samme seks sange på engelsk.

Fire af optagelserne er lavet med det verdenskendte symfoniorkester The Czech National Symphony Orchestra og det færøske kor Tarira, og to af optagelsere er lavet med det lige så kendte City of Prague Philharmonic Orchestra og Tórshavns Mandskor. Den italienske komponist Enzo De Rosa har arrangeret fem af sangene til symfoniorkester og kor, og den danske komponist, SØren Hyldgaard, har arrangeret sangen “Eitt dýpi av dýrari tíð”. Elin er sangsolist på alle optagelserne.

Albummet er finansieret via crowd funding og af  Betri Samtakið, MOWI, KT-húsið, Mentamálaráðið (Det færøske kulturministerium), Mentanargrunnur Landsins (den nationale kulturfond), Tórshavn Kommune, Vágar Kommune, foruden af Elin selv.

Mere information kan fås fra Elin Brimheim Heinesen på tlf. 790527 / elinbrimheimheinesen@gmail.com

NYT ALBUM PÅ VEJ: EITT DÝPI AV DÝRARI TÍÐ / A CHASM OF PRECIOUS TIME

Elin Brimheim Heinesen, datter til den færøske forfatter Jens Pauli Heinesen, har komponeret musik til seks af hans digte. Storslået symfonisk musi er arrangeret for de seks sange af den enestående italienske komponist Enzo De Rosa.

Optagelser er lavet i Prag i Tjekkiet af musikværkerne med to verdenskendte tjekkiske symfoniorkestre, foruden i Tórshavn med korene Tarira og Tórshavns Mandskor og med Elin som sangsolist, og også i Canada med Enzo De Rosa på flygel.

Disse optagelser bliver nu endeligt udgivet på et album – både på CD og LP, foruden på digitale platforme, fredag den 1. december 2023.

Elin har også oversat digtene til engelsk og har indsunget de seks sange på engelsk også. Således er der 12 tracks på albummet – seks sange på færøsk og de samme seks sange på engelsk.

LYT TIL ALBUMMET HER:

https://bfan.link/eitt-dypi-av-dyrari-tid

BESTIL ALBUMMET HER:

https://www.tutlrecords.com/product/eitt-dypi-av-dyrari-tid-elin-brimheim-heinesen/

Min webside blev hacket og er nu under rekonstruktion

Firmaet der hostede min gamle hjemmeside blev ramt af et ramsomware angreb den 18. august 2023, som betød, at de mistede næsten al data på deres servere, som igen påvirkede omkring 3.700 websider, som de hostede – bl.a. min hjemmeside!

Alle mine data blev slettet og kunne IKKE genoprettes, desværre, fordi værtens backup-servere blev også kompromitteret af en eller anden årsag.

Så nu står jeg her, ret frustreret over at skulle acceptere, at jeg mistede min hemmeside, som jeg har udviklet på i mange, mange år. For at være eksakt, fra 2008 frem til nu. Alle mine emails fra den samme periode er også slettet.

Jeg er nu flyttet over til en anden webside host og er i gang med at genopbygge min hjemmeside manuelt – helt fra bunden. Det vil tage noget tid, fordi der var mindst hundrede undersider med tekster, billeder, videoer, lydfiler o.a., så det betyder en masse arbejde for at komme tilbage på sporet igen. Så bær over med mig, så længe det tager at genopbygge min hjemmeside.

Venlig hilsen
Elin Brimheim Heinesen

P.S. Kun et forslag: Mens du venter, er du velkommen til at bruge lidt tid på at lytte til min album “Handan stjørnurnar” (Hinsides stjernerne):

 

This site is registered on wpml.org as a development site.