1980 – 1990

MUSICAL / TEATER: “SEYMISTOVAN”

I midten af firserne boede Elin i Århus i Danmark – for en kort stund sang og spillede hun keyboard i et rockband med brødrene Kaj & Karl Anton Klein a.o. og deltog på en optagelse (udgivet som MC) med dem, kaldet SKOT (https://album.link/i/1554312093)

Her er et foto fra en fest i Århus – det første med Kaj Klein på guitar og Jákup Thomsen på keyboard, og det andet med Karl Anton Klein på guitar, Emil ? på bas og Edvard Nyholm Debess på trommer, i 1983:

MUSIKAKTIVITETER I ÅRHUS I FIRSERNE

I midten af firserne boede Elin i Århus i Danmark – for en kort stund sang og spillede hun keyboard i et rockband med brødrene Kaj & Karl Anton Klein a.o. og deltog på en optagelse (udgivet som MC) med dem, kaldet SKOT.

Her er et foto fra en fest i Århus – det første med Kaj Klein på guitar og Jákup Thomsen på keyboard, og det andet med Karl Anton Klein på guitar, Emil ? på bas og Edvard Nyholm Debess på trommer, i 1983:

Elin dirigerede samtidig et lille færøsk kor i Århus -og en lille a capella-kvartet.

ELIN BIDRAGEDE TIL FLERE ALBUM I 80’ERNE

I firserne deltog Elin som sangerinde (mest som backingkor) på adskillige musikalbumindspilninger med forskellige kunstnere. Hun sang støttekor på flere sange på albummet SKOT af Kaj Klein.

Det mest kendte album er “Blátt” af Jákup Marner Antoniussen, hvor hun – blandt andre sange – sang duet med Jákup Marner i hitsangen “Tú og eg”.

En anden duetsang blev også et hit på Færøerne – “Meg minnist eina mynd” af Hans Andrias Djurhuus, som Elin sang sammen med Jógvan Telling.

Hun sang også kor på hitsangen “Lítli fuglur” by Anfinn T. Hanse.

Elin har også sunget flere populære børnesange på den færøske offentlige radio.

“Lítli fuglur” by Anfinn T. Hansen

TOMANDS POPBANDET NALJA

I 1984 mødtes Elin og den færøske komponist/producer Kári Jacobsen til en fest. Elin var 26 år på det tidspunkt, og Kári kun 16! Selvom der var ti års aldersforskel og de kom fra meget forskellige musikalske baggrunde, fandt de ud af, at deres kemi var perfekt.

Her er et billede af Elin & Kári fra selve festen, da de mødtes første gang:

Kort efter dannede de et tomands popband “Elin & Kári”, og i sommeren 1988 udgav de et album på musikkassette kaldet “NALJA” på Færøerne. De skrev, komponerede og arrangerede selv al musikken, men den færøske legendariske musikproducer, Óli Poulsen, hjalp dem med at producere albummet. Der var 10 numre på albummet. 5 af Kári Linderoth Jacobsen og 5 af Elin Brimheim Heinesen.

Sangene på popalbummet “NALJA” var en slags reaktion mod al den politiske korrekthed i musik, som var meget almindelig på det tidspunkt. Elin har altid insisteret på at lave musik, det har en ret i sig selv – og ikke kun som et middel til at fremme noget andet… alt andet end sande følelser, uanset om det er glæde og lykke eller sorg og fortvivlelse.

Albummet “NALJA” var et popalbum, som på en måde var typisk for firserne med sine Simmons trommer og andre typiske lyde dengang. Det mindede derfor på mange måder om andre popalbum fra dengang. MEN det var også ganske enestående på en meget ‘færøsk’ måde, og blev som sådan meget populær. Sangene på albummet – der blev genudgivet på cd i 1998 – bliver stadig meget spillet i de færøske radiokanaler.

Her er et foto af Elin, Óli og Kári fra Bløndal-studiet i København:

MC-coveret fra 1988:

Og her er et foto af Elin & Kári fra et fotoshoot skudt i 1988 i forbindelse med udgivelsen af deres album NALJA:

This site is registered on wpml.org as a development site.