1958 – 1970

MUSIKALSK MILJØ

Elins forældre var meget til klassisk musik såvel som svensk folkemusik af for eksempel Evert Taube og Sven Bertil Taube. Elins farfar var kirkekorsanger hele sit liv, og andre i familien sang også i kor. Hendes onkel Svenn Brimheim var en kendt guitarist. Familiens musik var i høj grad en del af Elins dagligdag gennem hele hendes barndom og har naturligvis haft stor indflydelse.

Her er Elin på 4 år og synger sammen med sin onkel, Svenn Brimheim, sin mor Maud Heinesen, sin far Jens Pauli Heinesen og sin tante (morfars søster) Anna Arnesen:

Men også den meget livlige sangtradition på Færøerne, hvor Elin voksede op, har præget hende. Færingerne elsker at feste og synge sammen. Hver lille by har sit eget kor eller blæseorkester. Og Tórshavn har sit eget symfoniorkester, hvilket er noget af en præstation for en lille by med kun omkring 20.000 mennesker.

I ET PROGRAM FOR BØRN

Første gang offentligheden nogensinde hørte Elin synge var, da hun kun var 6 år gammel. Hun sang en færøsk børnesang – “Nú fiskur er á grunninum” af Hans Andrias Djurhuus – i et børneprogram på den færøske offentlige radiostation. Desværre er optagelsen gået tabt.

Her er Elin på seks år med sine forældre. Hun bærer den færøske nationaldragt:

I 1969, da hun var 11 år gammel, blev Elin igen interviewet i et børneprogram om sit ophold i Fuengirola i det sydlige Spanien, hvor hun havde boet med sine forældre i et år, gået i spansk skole og levet sit liv blandt andaluserne. Denne gang sang hun den spanske nationalsang og en spansk sang, de fleste spanske børn kender. Også denne optagelse er gået tabt.

Her er Elin i skolegården på den spanske skole, hun gik på, hvor børnene stod i kø og sang nationalsangen hver morgen, inden de gik til undervisning:

Her er teksten til sangen, hun sang i den færøske nationale radio:

El Barquito Chiquitito

Había una vez
un barquito chicqutito
Había una vez
un barquito chiquitio
que no sabía
que no sabía
que no sabía
navegar

Pasaron un, dos trés
quatro, cinco, seis semanas
Pasaron un, dos trés
quatro, cinco, seis semanas
y aquel barquito
y aquel barquito
y aquel barquito
navegó

Y si esta historia,
parece corta,
volveremos,
volveremos,
a empezar

Había una vez
un barquito chiquitito,
había una vez
un barquito chiquitito
que no sabia
que no sabía
que no sabía, navegar…..
etc

This site is registered on wpml.org as a development site.