F’LJÓÐ KONCERTER

HVAD ER EN STUEKONCERT

En stuekoncert er en koncert, hvor gæsterne har mulighed for at lytte til levende musik i en stue i et privat hjem. Stuekoncerter er ved at blive ret populære i mange lande, men at have kulturaftener med fortælling og sang i private hjem er faktisk en ældgammel tradition på Færøerne. Færingerne kalder det at have en “kvøldseta”, som kan oversættes til at have ‘en aftensidning’.

I de senere år er disse arrangementer blevet tilrettelagt på en mere systematisk og professionel måde. Elin var den første til at introducere dette nye koncept på Færøerne med F’LJÓÐ KVØLDSETUR – stuekoncerter og litterære aftener, der startede i januar 2012.

Så kom HOYMA-koncerterne i bygden Gøta efterfulgt af HEIMA-koncerter i Nólsoy, og senest HÚSAGONGD-koncerterne i Sandavágur og med flere og flere bygder, der fulgte efter med deres egne stuekoncerter.

Alle disse arrangementer finder sted en gang om året hver med koncerter i mange forskellige huse i løbet af en dag, mens F’LJÓÐ KVØLDSETUR stuekoncerterne finder sted i ét bestemt hjem mange gange i løbet af hele året.

Her er en YouTube-video, som giver et indtryk af stemningen ved en F’LJÓÐ KVØLDSETUR stuekoncert, hvor Elin Brimheim Heinesen optræder:

FORDELE BÅDE FOR KUNSTNERE OG PUBLIKUM

Ved almindelige koncerter optræder kunstnere normalt på en scene, på lang afstand fra publikum. En stuekoncert er kendetegnet ved, at publikum er meget tættere på kunstneren uden – eller med næsten intet “filter” mellem gæster og optrædende. Du kan se de hvert udtryk på de optrædende på tæt hold og møde de optrædende og tale med dem, både før og efter deres optræden.

Gæsterne spiller en meget vigtig rolle ved disse arrangementer, fordi det er en helt særlig oplevelse for de optrædende at synge, spille musik og recitere litteratur for et så nært og opmærksomt publikum. Det gør oplevelsen så meget mere intens, og inspirationen går begge veje. Både kunstnere og publikum har gang på gang bekræftet, at disse begivenheder er meget positive oplevelser.

Publikum føler sig som en del af en helt speciel og intim oplevelse i et privat hjem. Det føles næsten som at have en meget hyggelig aften derhjemme sammen med gode venner. Den nærhed og den hygge, som en stuekoncert byder på, er virkelig noget at huske og vil blive hos dig i lang tid.

This site is registered on wpml.org as a development site.