2010 – 2020

ELIN’S MUSIKARRIERE KOMMER PÅ SPORET IGEN

I 2010 udgav Elin sit album “Yndisløg” sammen med det akustiske band Ad Libitum, da alle ophavsretlige problemer endelig var løst. Albummet solgte 1.300 eksemplarer allerede de første to år efter udgivelsen, hvilket ikke er nogen ringe bedrift i et lille land med omkring 50.000 mennesker. Læs mere HER.

I de følgende år tog Elins musikkarriere pludselig fart igen. Udgivelsen af albummet satte gang i efterspørgslen efter liveoptrædener, og Elin har optrådt ved mange koncerter og festivaler siden da, inklusive G! festival i Gøta, Summarfestivalurin i Klaksvík, Voxbotn i Tórshavn, Ólavsøkukonsertir i Tórshavn, Summartónar på forskellige spillesteder på Færøerne, i kirker, på spillestedet Reinsaríið i Tórshavn, og spillestedet Tøting i Gøta, ved private fester, ved brylluper og begravelser samt ved stuekoncerter (mest for turister) om sommeren. Hun plejer at synge og spille sine egne sange, nogle udgivet og nogle ikke udgivet før, nogle af de klassiske NALJA-sange, nogle covernumre fra Yndisløg-albummet. Nogle gange optræder hun alene, nogle gange akkompagneret af to andre musikere, der spiller akustisk guitar og bas.

Elin og Astrid McDonald ved en Ólavsøka-koncert i 2011:

ELIN & KÁRI GÅR HVER SIN VEJ – OG MØDES IGEN

Elin & Kári optrådte på scenen flere gange – blandt andet to gange ved de store koncerter på den færøske nationaldag, Ólavsøka (Sct. Olavs Wake), som finder sted hvert år foran tusindvis af mennesker.

I 2012 optrådte Elin & Kári igen sammen på scenen for første gang i 20 år. De blev spurgt af arrangørerne af Faroe Pride, om de var villige til at optræde sammen igen – og dermed støtte homoseksuelles rettigheder og det homoseksuelle miljø på Færøerne. Selvfølgelig sagde de ja, og så blev NALJA genskabt! De havde en fantastisk optræden med et fuldt band foran et publikum på flere tusinde mennesker.

Her er et uddrag fra koncerten:

Et par dage senere spillede de to musikveteraner, Elin & Kári, endnu en koncert på Ólavsøka (Olaj, Færøernes nationale helligdag) foran et endnu større publikum på mere end 10.000 mennesker.

Her er et billede fra Ólavsøka-koncerten i Vágsbotn i 2012:

Det var meget rørende og nostalgiske øjeblikke, for alle sang med på de gamle, populære NALJA-sange ved de to koncerter.

Elin optræder som en del af ALL STARS-besætningen, inklusive Eivør og Teitur m.fl., på G! festival i 2013:

Elin og Kári (NALJA) optræder på Voxbotn festival i Tórshavn i 2013 (© Bjartur Vest):

Dette billede er fra Við Múrin-festivalen 2015:

Elin optræder med det norske kor Korluren i Hotel Hafnia og Maria Kirken i Tórshavn 2015:

NALJA PÅ SCENEN IGEN I 2016

NALJA-bandet havde en velbesøgt og en velanmeldt koncert i Tórshavn spillestedet Reinsaríið 15. januar 2016.

Her er et foto fra NALJA-koncerten på Reinsaríið:

Se et videoudsnit fra koncerten på Reinsaríið HER:

Og her er en meget positiv anmeldelse af denne koncert i den færøske avis Dimmalætting:

ANDRE OPTRÆDENER DISSE ÅR

Elin, Fróði Vestergaard og Hans Olivur Joensen synger ved Jógvan Telling hyldestkoncert i Nordens Hus i februar 2016 (© Jens Kr. Vang):

Elin optræder ved Nordhavns Regatta i København i 2016:

Elin optræder på Voxbotn festival i juni 2016 (© Jens Kr. Vang):

Elin optræder med guitaristen Leivur Thomsen til koncert på Strendur, der støtter Kræftens Bekæmpelse i 2016:

Her er en liveoptræden i Nordens Hus i Tórshavn i 2016. “Lisa’s Sang Til Kåre” er komponeret og skrevet af den danske forfatter Lisbeth Nebelong. Teksterne er trykt i Lisbeth Nebelongs romantrilogi “Færøblues” og handler om de to hovedpersoner i bogen, Lisa og Kåre. Sangen fremføres her af Elin Brimheim Heinesen Trio på den årlige bogmesse Bókadagar 2016 i Nordens Hus i Tórshavn, Færøerne, den 26. november 2016.

Elin Brimheim Heinesen synger og spiller klassisk guitar, Arnold Ludvig spiller akustisk bas og Leivur. Thomsen spiller akustisk guitar:

Elin synger sangen “Eitt dýpi av dýrari tíð” med musik af hende selv og tekst af sin far, Jens Pauli Heinesen, ved samme arrangement:

Elin optræder på G! festival i juli 2017 (© Alessio Mesiano):

Denne næste video er fra den nordiske strygekvartets opførelse af “Eitt dýpi av dýrari tíð”, komponeret af Elin til digtet af hendes far, den færøske forfatter, Jens Pauli Heinesen. Stykket er arrangeret for Nordisk Strygekvartet af Mathias Justesen. Den danske pianist Sigurd Barrett arrangerede et vidunderligt program for Færøernes Mission til EU ved en julekoncert, hvor han spillede for fuldt hus i den danske kirke i Bruxelles i 2017. Citat fra Missionen: ”Det var en fornøjelse at samarbejde med vores Danske partnere for at bringe sådan kvalitetsmusik og musikere til Bruxelles, med færøsk musikalske talenter vel repræsenterede.”:


Og her er et billede fra samme begivenhed:


Elin havde en koncert i spillestedet Reinsaríið i Tórshavn i juni 2028 med Kim Hansen ved klaveret, Rúni Eysturlíð på guitar, Árni Johannesarson på bas:

Elin optræder ved SummarFestival i Klaksvík i august 2018:

7. november 2018 spillede Elin en Open Mic-koncert på spillestedet Reinsaríið i Tórshavn, med Rúni Eysturlíð på guitar, Arnold Ludvig på bas og Rógvi á Rógvu på trommer. (Hvis du ikke kan se videoen, så klik på “Video på facebook” nedenfor:

I julen 2019 spillede Elin en lille koncert ved et julearrangement “Norðurljóð” på Biskupstorg i Klaksvík sammen med Rúni Eysturlíð på guitar:

Elin havde en koncert på spillestedet Fiskastykkið i Sandavágur i juni 2020, hvor hun spillede sammen med Rúni Eysturlíð på guitar, Arnold Ludvig på bas og Rógvi á Rógvu på trommer:

Og i juli 2020 havde Elin endnu en koncert med samme besætning på spillestedet Blábar:

Elin har læst og indspillet den færøske lydbogsversion af romanen ’Når engle spiller Mozart’ af Lisbeth Nebelong. Ved et oplæg i Nationalbiblioteket i Tórshavn den 30. september 2020 rundede hun oplægget af med bogens kærlighedssang ’Lisa’s sang til Kåre’ med tekst & melodi af Lisbeth Nebelong:

I december 2020 sang Elin til en julekoncert i Vesturkirkjan i Tórshavn sammen med Tórshavns Mandskor. Koret havde en fantastisk koncert hele vejen igennem. Men det var svært for Elin at bryde igennem den massive lydmur af mandsstemmer, da der desværre ikke var noget rigtigt PA eller lydanlæg i kirken. Kun det lydanlæg, som præsten normalt bruger til gudstjenesten. Det betød, at hun ikke havde nogen monitor og ikke kunne høre sig selv synge og spille, hvilket påvirkede hendes optræden meget, så hendes optræden blev ikke en særlig god oplevelse:

F’LJÓÐ STUE KONCERT

Siden 2012 har Elin arrangeret stuekoncerter i sit hjem under titlen: F’LJÓÐ stuekoncerter, og siden 2014 har hun arbejdet med rejsebureauer og hver sommer spillet stuekoncerter for grupper af turister. Hun byder gæsterne velkommen til en inspirerende aften i sit hjem, tidligere i Stoffalág 18, hvor hun boede fra 2007 til 2021, og nu i Magnus Heinasonar gøta 8 i centrum af Tórshavn.

Elins stue danner varme og hyggelige rammer om F’LJÓÐ stuekoncerter og litterære aftener. Gæsterne oplever levende musik, historiefortælling og oplæsning af litteratur. De får også serveret kaffe, te og kager og kan nyde vintagemøblerne og den smukke færøske kunst på væggene – det meste af det tidligere ejet af Elins afdøde forældre – hendes far, den berømte færøske forfatter Jens Pauli Heinesen, og hendes mor Maud Heinesen, også forfatter, men af børnebøger.

Det første F’LJÓÐ-arrangement fandt sted den 15. januar 2012, som var Elins mors fødselsdag. Siden da har Elin været vært for en stribe stuekoncerter og litterære aftener. For det meste optræder hun med sin egen musik – nogle gange alene, nogle gange sammen med en medmusikant – noget af det komponeret til digte af hendes far. Men mange andre musikartister i mange forskellige genrer har også optrådt ved F’LJÓÐ-arrangementerne.

Læs mere om F’LJÓÐ stuekoncerterne HER og HER.

Elin optrådte til en F’LJÓÐ stuekoncert sammen med Rúni Eysturlíð i 2019 i sit tidligere hjem:

Her er endnu en stuekoncert i Elins tidligere hjem med Elin, Rúni Eysturlíð på guitar og Edvard Nyholm Debess på bas:

Her er et uddrag fra en af Elins stuekoncerter i hendes hjem, hun bor i nu:

ELINS SENESTE ALBUM “HANDAN STJØRNURNAR”

Elin udgav sit første soloalbum – “Handan stjørnurnar” (Beyond the Stars) – den 7. juli 2018, den dato hun fejrede sin 60-års fødselsdag (som faktisk var den 25. juni). Hun holdt en stor fest i Sjónleikarhúsið, det gamle teater i Tórshavn, hvor hun fremførte nogle af sangene med studieholdet. Alle sangene på albummet er skrevet og komponeret af hende selv og også arrangeret og produceret af hende selv sammen med musikproducer Finnur Hansen. “Det er sange, som har gemt sig i skuffen alt for længe”, som hun siger.

Her er fire af studiets besætningsmedlemmer – Arnold, Elin, Rógvi og Finnur:

Studieoptagelserne begyndte i februar 2018 og studiebesætningen var Finnur Hansen på keyboards, Arnold Ludvig på bas, Rógvi á Rógvi på trommer, Rúni Eysturlíð og Leivur Thomsen på guitarer – nogle meget dygtige musikere, foruden en perlerække af andre musikere på strygere og blæseinstrumenter.

Albummet indeholder sange i mange forskellige genrer: pop, folk, blues, jazz – og endda et par countrysange.

Her er en video fra optagelserne:

 

 

 

Albumkunst på Elins soloalbum “Handan stjørnurnar” lavet af Zoe Elliott og Tim Vaughan-Sanders fra “31 Days In” i New Zealand:

LYT TIL ALBUMMET “HANDAN STJØRNURNAR” PÅ DIN FORETRUKNE PLATFORM ONLINE HER:
HTTPS://SONG.LINK/ALBUM/I/1406252217

This site is registered on wpml.org as a development site.