2000 – 2010

ELINS MEST POPULÆRE SANG I EN NY VERSION

“EITT DÝPI AV DÝRARI TÍД (på engelsk: “A Chasm of Precious Time”) er titlen på en af de mest populære sange på NALJA-albummet. Elin skrev og arrangerede musikken til sangen, og hendes far, den færøske forfatter Jens Pauli Heinesen, skrev teksten.

I 2002 blev sangen omarrangeret af den danske filmkomponist Søren Hyldgaard og blev indspillet med City of Prague Philharmonic Orchestra under ledelse af Mario Klemens. Elin sang som solist bakket op af Tórshavnar Manskór (Tórshavns mandskor) under ledelse af Bjarni Restorff.

Den nye indspilning af sangen blev brugt i en tv-dokumentar af Gulla Øregaard om Elins far – forfatteren Jens Pauli Heinesen, og vist på færøsk offentligt tv i anledning af hans 70 års fødselsdag.

Læs mere HER.

Lyt til den originale version af sangen fra 1988:

Lyt til den symfoniske version af sangen fra 2002:

ELINS MUSICAL COME-BACK

I næsten 20 år optrådte Elin ikke meget som musiker offentligt – ikke siden begyndelsen af halvfemserne. Hun blev mor i 1990, og i lang tid havde hun en travl karriere i Danmark inden for kulturadministration, marketing og journalistik – så hun havde heller ikke tid til at forfølge en musikalsk karriere.

Men i 2005 gik hun endelig i studiet for at indspille otte sange sammen med sin onkel Svenn Brimheim, som var en kendt guitarist på Færøerne, og med bandet han spillede i, Ad Libitum, som var et meget populært easy listening folk band på Færøerne, der mest spillede klassiske evergreens. De havde planer om at indspille en række andre sange senere, og albummet var beregnet til at blive udgivet i 2006, men Svenn døde desværre i foråret 2006, inden de kunne lave resten af indspilningerne. Senere – i 2007 – gik Elin i studiet med resten af bandet for at indspille de syv resterende sange.

Albummet fik titlen “Yndisløg – Ein ferð aftur í farnar tíðir” (Yndlingssange – en rejse tilbage til forgangne tider) og indeholder 15 af hendes, hendes onkels og mors yndlingssange, de fleste evergreens fra tresserne, oversat til færøsk af Elin selv og andre. Otte af sangene blev indspillet live i et studie på den færøske offentlige radiostation i september 2005 med Svenn og Ad Libitum. De resterende syv numre blev indspillet med bandet – dog uden Svenn – i det samme studie.

Men det tog lang tid for albummet at blive udgivet på grund af nogle problemer med ophavsret. Mere info om det HER.

BILLEDER FRA KONCERTER 2007-2010

Her er nogle billeder fra forskellige optrædener:

Here are some photos from different performances:

Elin med Ad Libitum i 2007 – Jul i Miðlahúsið / Sosialurin i Tórshavn:

Elin med Ad Libitum i 2008 – Koncert i Miðlahúsið, da avisen Sosialurin havde 80 års fødselsdag:

Elin spiller sammen med Jens Marni Hansen til en vens 50 års fødselsdag i 2008:

Og her er deres optræden til den samme fest:

Elin spiller sammen med Benjamin Petersen (Søn of Fortune) i Tøting i Gøta i 2009:

Elin og Ad Libitum til Mentón-koncert i Reinsaríið sommeren 2010:

 

This site is registered on wpml.org as a development site.