ERHVERVSERFARING

APRIL 2018 – NU

Leder af Lydbogstjenesten på Færøernes Nationalbibliotek – Ljóðbókatænastan. Lydbogstjenesten udgiver lydbøger og andet lydmateriale på færøsk til personer, som af en eller anden grund ikke har mulighed for at læse eller erhverve sig trykt tekst på anden vis. Lydbogstjenesten skal endvidere sikre, at materiale af ovennævnte art er tilgængeligt for brugere af bibliotekerne i landet. Lydbogstjenestens formål er at sikre, at først og fremmest personer med særlige behov, har så stor adgang som muligt til læsestof udgivet på færøsk, også på andre medier end trykte medier. Det er vigtigt, at materialet har den bedst mulige litterære, sproglige og tekniske kvalitet. Lydbogstjenestens arbejde udføres i samarbejde med et rådgivende nævn med repræsentanter for brugere, forskellige foreninger og biblioteker.

APRIL 2015 – MARTS 2018

Leder af Informations- og Studenterservicecenteret ved Færøernes Universitet. Studenterservicecentret ved Fróðskaparsetur Føroya, Færøernes Universitet, varetager universitetets informations- og hjemmesideadministration, studievejledning, administrative og akademiske opgaver specielt relateret til studier af kommende, nuværende og tidligere studerende og skal, sammen med andre administrative enheder arbejde for et mere effektivt serviceniveau for studerende, ansatte og gæster på Færøernes Universitet. Studenterservicecentret varetog sit ansvar i tæt samarbejde med ledelse og administration på universitetet, studenterrepræsentanter m.fl. Studenterservicecentret varetager det praktiske administrative ansvar på områder, der er direkte relateret til optagelse og studieanliggender – som for eksempel modtagelse af ansøgninger, optagelser og registrering af studerende. Studenterservicecentret koordinerer de studerendes vejledning på Færøernes Universitet og udvikler forskellige værktøjer og services, der skal sikre, at universitetets brugere får passende hjælp og information om studierelevante forhold. Studenterservicecentret markedsfører og informerer også offentligheden om uddannelse og forskning på Færøernes Universitet. Derudover giver Studenterservicecenteret relevant vejledning om kvalitetskontrolværktøjer og -procedurer, gennemfører undersøgelser mv.

MAJ 2012 – MARTS 2015

Uafhængig tekstforfatter, redaktør og kommunikationsrådgiverHeinesen.info. Chefredaktør og journalist på MUSIC.fo.. Journalist hos Planet.fo.
Redigering. Copywriting. Oversættelse (Fo/Dk/En). Web Management og Content Management. Rådgivning af små virksomheder i kommunikations- og marketingstrategier.
Roller: tekstforfatter, manuskriptforfatter, journalist, redaktør, oversætter, korrekturlæser, marketing- og kommunikationsrådgiver, supervisor, motivator, inspirerende samtalepartner, coach, webmanager, indholdsudvikler, projektleder, foredragsholder, eventarrangør, researcher, undersøgelsesarrangør, turistguide , vært og så videre.

SEPTEMBER 2009 – MAJ 2012

Medie- og udviklingschef i Kringvarp Føroya, Færøernes Nationale Radio & TV station, med ansvar for mediestrategier og projektleder for et team med ansvar for at udarbejde og lancere selskabets nyhedshjemmeside (www.kringvarp.fo). Siden har mange forskellige funktioner og opdateres flere gange dagligt. Det fungerer også som et offentligt arkiv for alle udsendte radio- og tv-programmer, produceret af virksomheden selv. Ansvarlig for radio- og tv-arkiverne (den fysiske del af dem) og for personalet, der planlægger og sender tv-shows. Ansvarlig for Kringvarps udgivelse af flere succesfulde musik-cd’er også med ældre musik fra Kringvarps arkiver eller ny musik med større ensembler i samarbejde mellem Kringvarp og eksterne samarbejdspartnere.

MAJ 2007 – AUGUST 2009

Administrerende direktør i SamVit – Færøernes Erhvervsråd – en offentlig organisation, som var en fusion af de to tidligere organisationer Ferðaráð Føroya (Færøernes Turistråd) og Menningarstovan (Færøernes Eksportråd). De to organisationer fusionerede officielt ved udgangen af 2006 og blev til SamVit – Færøernes Erhvervsråd, men i 2009 blev SamVit fusioneret med Udenrigsministeriet på Færøerne og holdt op med at fungere som selvstændig organisation. SamVit skulle gennemføre den valgte landspolitik for erhvervslivet. Hovedfunktionerne var:  At tilskynde til innovation og iværksætteri. At fremme og udvikle færøsk handel og industri. At markedsføre færøske produkter og tjenester samt Færøerne selv som forretnings- og investeringsmulighed. At fremme og udvikle turismen på Færøerne og markedsføre Færøerne som turistdestination. I samarbejde med andre organisationer og institutioner var det tilstræbt at koordinere procedurer vedrørende administration, som kan komme alle de enkelte virksomheder til gode. Se samvit.fo.

JULI 2003 – APRIL 2007:

Administrerende redaktør på KIWI magazine, et glansfuldt kvindemagasin udgivet af Chili Group. Involveret i opstartsprocessen, herunder konceptudvikling. KIWI-magasinet har et oplag på 200.000 med mere end 400.000 læsere. Den indeholder praktiske råd, der har til formål at gøre læserens hektiske liv lettere – primært om at spare tid og penge. Hovedmålgruppen er kvinder i alderen 25-50 år. Chili Group har kontrakt med den danske supermarkedskæde Netto om eksklusiv gratis distribution af magasinet i hele Danmark. Se www.kiwimagazine.dk på Wayback Machine og www.chiligroup.dk. Magasinet KIWI skiftede navn i marts 2010 til magasinet LIME, da den norske supermarkedskæde af samme navn – Kiwi – åbnede deres første butikker i Danmark.

DECEMBER 2002 – APRIL 2003:

En kontraktstilling som projektleder/koordinator for Føroya Tele (Færøsk Telecom). Ansvaret omfattede at udarbejde en rapport om mulighederne for at etablere en ny kommercielt baseret tv-kanal til at konkurrere med den færøske landsdækkende kanal.

OKTOBER 2002 – DECEMBER 2002:

Flyttede til sit hjemland Færøerne for en kort periode, primært for at producere en tv-film af Gulla Øregaard i to afsnit om Elins far, den færøske forfatter Jens Pauli Heinesen. Ansvarlig for musikken og klipningen af filmen. Musikken kan høres her.

NOVEMBER 2001 – OKTOBER 2002:

Redaktionschef ved Udvalget for Sundhedsuddannelse, en offentlig tjeneste, der udgiver sundhedsrelaterede bøger og magasiner, herunder UNG, et kvartalsblad, der distribueres til alle 13-16-årige skoleelever i Danmark. Se www.sundhedsoplysning.dkwww.ung-bladet.dk og www.ung-rejseguide.dk.

FEBRUAR 2000 – OKTOBER 2001:

Redaktør og stifter af f www.kvindekanalen.dk  – World Onlines (nu Tiscalis) onlinemagasin for kvinder med indhold som shopping, breve, krop & sjæl, livsstil & kultur, karriere og IT. Ansvaret omfattede vision, konceptudvikling og strategi samt vedligeholdelse. Personalet bestod af en redaktionsassistent og 40 freelancere. Selvom siden var den femtestørste kvindeside i Danmark, blev den lukket ned i august 2001 på grund af økonomiske problemer forårsaget af den daværende verdensomspændende it-krise.

JULI 1997 – APRIL 2007:

Stifter og direktør i eget firma (i første omgang for at finansiere studier på Den Danske Filmskole), Heinesen Kommunikation. Virksomheden leverede konsulentydelser med speciale i mediekommunikation. Da hun blev administrerende direktør for SamVit i 2007, måtte hun lukke virksomheden på grund af sin officielle stilling.

1995-1996:

Marketingkoordinator for Kulturby 96 (København – Europas Kulturhovedstad 1996). Elin udviklede annoncestrategien og redigerede reklametekster og layout til forskellige annonceområder. Derudover var hun rådgiver for knap 600 kulturprojekter i byen, rådgivet om markedsføringsstrategier og annoncering samt uddeling af flyers, skilte, bannere og flag til forskellige kulturinstitutioner.

1994-1995:

Salgs- og marketingchef ved Folketeateret – Folketeatret i København. Hun var ansvarlig for planlægning og kontrol af teatrets markedsføringsplaner. Hun designede og udsendte salgsbreve, designede pakker til kunder og besøgende, redigerede reklameeksemplarer, designede teatrets programmer, plakater og postkort samt organiserede merchandising, annoncer og sponsorer.

1992-1993:

Marketing Manager hos SMS i Tórshavn – et indkøbscenter, der huser 26 butikker, herunder et stort supermarked, posthus, bank og cafeteria, og beskæftiger 300 medarbejdere. Elin var ansvarlig for at producere ugentlige fem minutter lange tv-udsendelser til landsdækkende tv, som omfattede reportager og reklamer. Hun var også ansvarlig for salg af annonceplads til butikkerne og afholdelse af ugentlige arrangementer i centret – kulturelle, kommercielle og underholdningsmæssige.

JOB FØR OG UNDER GYMNASIE OG UNIVERSITETSSTUDIER

Teknologisk assistent på Teknovision-udstillingen i København (sommeren 1992)
Kontorassistent ved Færøernes Akademi (sommerferie, 1989-91)
Markedsforsker, København (studiejob, 1988)
Marketing Assistent på EC-Marketing, København (studiejob, 1987-88)
Smørrebrødspige (studiejob, 1987)
Kantineassistent i Færøernes Hus i København (studiejob, 1986-87)
Boghandler, Tórshavn (sommer, 1986)
Kontorassistent ved Færøernes Akademi (sommerferie, 1983-85)
Lærervikar på gymnasiet i Tórshavn (fuldtidsjob, 1981-82)
Plejemedarbejder på et fritidscenter for fysisk og psykisk handicappede, Tórshavn (sommerjob, 1979-1981)
Journalist på avisen 14. september og et færøsk kulturmagasin Magn (fuldtidsjob, 1978-79)
Radioassistent og pladearkivar, Tórshavn (fuldtidsjob, 1978)
Lærervikar på en folkeskole (fuldtidsjob, 1977-78)
Billetkontorassistent i Torshavns Jazzklub (weekendjob, 1976-82)
Kustode ved Færøernes Nationale Kunstgalleri (studenterjob, 1974-76)

This site is registered on wpml.org as a development site.