FRITID

FRIVILLIGT OG FREELANCE ARBEJDE

Elin Brimheim Heinesen er passioneret omkring internettet og holder sig konstant opdateret med online trends.

Elin var webmaster og webredaktør for hjemmesiden MUSIC.fo fra 2012 til 2014 – et online musikmagasin for alle interesserede i aktuel information om musik fra Færøerne – et arbejde hun udførte på frivillig basis i sin fritid . Siden indeholdt en overflod af videoer, billeder, artikler, podcasts og anden information – alt om færøsk musik. Desværre tog det for meget arbejde at holde siden opdateret. Der skete så meget på den færøske musikscene, og andre pligter krævede Elins opmærksomhed, så hun måtte tage den svære beslutning at lukke hjemmesiden ned. Her er et snapshot af websiden på the Wayback Machine

Elin var desuden webmaster og webredaktør for hjemmesiden www.faroeislandsreview.com fra 2009 til 2012 – et webmagasin om Færøerne generelt. Her er et snapshot fra 2010.

Tidligere har hun været skaber og redaktør af www.fo-dk.dk – en hjemmeside om forholdet mellem Færøerne og Danmark, som først udkom i april 2000 og løb frem til 2007. Dette frivillige arbejde stoppede også på grund af andre forpligtelser, da Elin flyttede til Færøerne i 2007. Her er et snapshot fra 2002.

Elin har desuden haft forskellige journalistiske researchopgaver på freelancebasis. Hun har skrevet adskillige indslag og anmeldelser til danske og færøske aviser. Hun skriver nogle gange kunst-, musik-, film -og teateranmeldelser. Og hun har arbejdet på forskellige projekter, der involverer annoncekampagner og markedsundersøgelser. Dette har resulteret i forskellige publikationer, primært om marketingrådgivning.

MUSIK OG TEATER

Siden 1964 har Elin været aktiv som komponist og sanger. Hun udgav albummet NALJA på MC i 1988 og på CD i 1998 sammen med Kári Jacobsen. I 2010 udgav hun igen et album med sine egne fortolkninger af nogle af hendes mors og onkels mest skattede sange. De døde begge af kræft hhv. i 2005 og 2006, og dette album er Elins hyldest til dem. Læs om Elins musikalske karriere og hør nogle af hendes sange og specifikt om hendes albums – Yndisløg og Handan Stjørnurnar. Og her er en liste over andre udgivelser, hun har været en del af.

Elin har været aktiv i det lokale teaterliv, som optrædende og tilrettelægger, i Tórshavns Jazzforening siden stiftelsen i 1975. Hun var en af stifterne og bestyrelsesmedlem i foreningen i de første år.

Elin har arrangeret koncerter – og gør det stadig – og hun var medstifter af et par musik- og komponistforeninger i Torshavn.

Hun har optrådt i musikteaterstykker som Seymistovan på Tórshavn Teater (1978) og De Fortabte Spillemænd, et teaterstykke baseret på William Heinesens roman, i Nordens Hus i Tórshavn (1993).

RADIO, TV OG FILM

Elin turnerede på Færøerne som revysanger i tre år (1975-1978). Disse forestillinger var en del af det ugentlige underholdningsshow lørdag aften på den færøske radio, V4.

Hun har lavet musikvideoer og musikprogrammer på freelancebasis til færøsk TV og radio siden 1975.

Hun har produceret forskellige radioprogrammer siden 1975, herunder en serie på ni programmer om jazzens historie og et seksdelt hørespil for børn. Hun producerede og spillede i forskellige radiospil, producerede børneprogrammer, reciterede flere børnebøger og sang adskillige børnesange i radioen.

This site is registered on wpml.org as a development site.