I ET PRIVAT HJEM

F’LJÓÐ KVØLDSETUR

I 2011 fik Elin ideen til at arrangere koncerter i sin egen stue og invitere publikum til at komme og opleve koncerter med forskellige musikartister i den lange mørke vintersæson. Hun startede op i januar 2012. Koncerterne blev hurtigt populære, men for at få break-even var det nødvendigt at have fuldt hus hver gang. Hun indså hurtigt, at det ikke var muligt.

Elin startede også med at sætte prisen på billetterne for lavt, så det var svært for hende at få det til at løbe rundt. Så efter en meget travl sæson stoppede hun og arrangerede ikke koncerter i halvandet år. Men så udviklede Elin ideen til at arrangere stuekoncerter for grupper af turister i løbet af sommeren, hvor hun selv var den optrædende musikartist. I dag overgår denne aktivitet de andre koncerter i antal.

HVAD BETYDER ORDET F’LJÓÐ?

Elin valgte at kalde koncerterne for F’LJÓÐ KVØLDSETUR.

Ordet F’LJÓÐ har en dobbelt betydning. “Fljóð” er et gammelt færøsk ord for en ‘kvinde’. I dette tilfælde skrives der F’LJÓÐ med en apostrof mellem F og L, hvor “F” er en forkortelse for ‘færøsk’ og “ljóð” betyder ‘lyd’, som tilsammen betyder færøsk lyd. Ordet udtales som “flow”, men med et ‘i’ sat mellem l’et og o’et – ligesom “fleeow” med stress på ‘ow’et’.

Ordet ‚kvøldseta‘ betyder – direkte oversat: ‚aften-sidning‘. Flertalsformen er: ‚kvøldsetur‘. Formålet med F’LJÓÐ KVØLDSETUR events er at tilbyde publikum god underholdning i form af live musik og oplæsning af færøsk kvalitetslitteratur i et hyggeligt miljø – og til gengæld få publikum’s støtte til det arbejde, som værten gør.

Udover kaffe, te og kage byder F’LJÓÐ KVØLDSETUR aftenerne ikke kun på livekoncerter, men også historiefortælling, hvilket betyder, at aftenerne minder meget om de gamle “kvøldseta”-aftener, hvor færingerne samles for at synge og fortælle historier til hinanden. . F’LJÓÐ KVØLDSETUR aftener er derfor et spændende, forfriskende og inspirerende alternativ til almindelige koncerter, der er værd at overvære.

Læs om hele konceptet for F’LJÓÐ KVØLDSETUR i DENNE BROCHURE:

Faldari_Stovukonsertir_Fljod_MHG_DA
This site is registered on wpml.org as a development site.