PRISBELØNNET VIDEO

BRUGT I REKLAME FOR FÆRØERNE

Sangen “Eitt dýpi av dýrari tíð” blev brugt i en videopræsentation om Færøerne kaldet “Where Nature Rules”, som Elin lavede i 2008, efter at magasinet National Geographic Traveler i november 2007 udråbte Færøerne som de bedste øer i verdenen at rejse til. Den lille film viser landskaber fra Færøerne og er en reklame for Færøerne som rejsemål. Billeder og musik vises med citater fra rejsendes beskrivelser af Færøerne.

INTERNATIONAL PRIS FOR 3. BEDSTE TURISTREKLAMEFILM

Den 12. marts 2009 modtog videoen 3. pris ved den internationale turismefilmprisuddeling “Golden City Gate” på ITB Tourist Fair i Berlin – en af de største af sin slags i verden. (Læs mere her: www.das-goldene-stadttor.de).

Elin om at vinde en pris for videoen:

“Det var virkelig en overraskelse for mig, at videoen vandt en pris. Egentlig var det et udkast, jeg lavede som oplæg til et møde, vi havde på min arbejdsplads, hvor vi skulle diskutere forskellige måder at markedsføre Færøerne på. Dette var mit forslag, som jeg lavede derhjemme efter arbejdstid med et amatørfilmredigeringsprogram Windows Movie Maker. Jeg lagde videoen på YouTube og Facebook for at få noget feedback – så jeg kunne lære af kommentarerne. Efter et stykke tid indså jeg, at folk kunne lide videoen så meget, at de sendte linket til hinanden og til deres venner og bekendte over hele verden. Efter et par måneder havde mere end tolv tusinde mennesker set videoen på YouTube og sikkert lige så mange på Facebook (desværre talte Facebook ikke seertal dengang). En måned før Tourist Fair ITB i Berlin (som i øvrigt er en af de største i verden med op til 200.000 besøgende), hvor Tourism Film Award Ceremonien “Golden City Gate Awards” finder sted, foreslog mine medarbejdere, at jeg skulle sende videoen til filmkonkurrencen, men jeg sagde nej – for det var en FILM-konkurrence, og min video er bare en række stillbilleder (som sagt bare en sketch egentlig). Men de sendte den ind alligevel, uden at jeg vidste det! Så jeg blev virkelig overrasket, da de ringede til mig fra Berlin for at fortælle, at den havde vundet 3. præmien!”

NYDT AF FLERE HUNDREDE TUSINDE

I februar 2010 oversteg antallet af seere mere end hundrede tusinde på YouTube og Facebook – og 5 år efter udgivelsen havde mere end 200.000 mennesker set videoen på YouTube. Grunden til at videoen blev så populær så hurtigt kan nok på den ene side være de fantastiske billeder og på den anden side også musikken. Sangen “Eitt dýpi av dýrari tíð” (oversat til engelsk: A Chasm of Precious Time) var allerede meget populær på Færøerne længe før videoen blev lavet. Elin Brimheim Heinesen har lavet musikken, og teksterne er skrevet af hendes far, den færøske forfatter Jens Pauli Heinesen, som er hans generations største og mest værdsatte forfattere på Færøerne.

Du kan læse hele historien om musikken og teksterne og også læse teksterne på fire sprog – færøsk og oversat til dansk, engelsk og tysk – og lytte til musikken i to versioner – den originale og den symfoniske – gratis ! – her på siden.

Se videoen “Hvor naturen hersker” her:

Du kan også finde denne video på facebook her og på YouTube her eller her (Engelsk) > (Dansk) > (Tysk)

Her er nogle af de første kommentarer om videoen in E-mails, YouTube og Facebook.

This site is registered on wpml.org as a development site.