1990 – 2000

ELIN BLIVER MOR

Der skete ikke meget musikmæssigt i Elins liv i 90’erne. Hun fik en datter i 1990, hvilket tog meget af hendes tid og energi de følgende år – som det selvfølgelig skulle. Hun afsluttede sin universitetsuddannelse og forsøgte efterfølgende at opbygge en arbejdskarriere inden for kommunikation og marketing for at hjælpe med at forsørge sin familie, så der var næsten nul tid til en aktiv musikkarriere.

Her er Elin lige efter at have født sin datter, Helena Heinesen Rebensdorff (a.k.a. BRIMHEIM) den 12. februar i 1990:

ELIN & KÁRI

Elin & Kári havde planlagt at udgive et andet album i 1992 “NALJA II”, men på det tidspunkt blev Færøerne ramt af en meget alvorlig økonomisk krise, som gjorde det umuligt at finansiere produktionen af et nyt album. Derefter fik de travlt med andre ting i deres liv og gik hver til sit.

Kári har haft en succesfuld karriere som musikkomponist og producer i Danmark, og er manden bag mange af jinglerne, trailersangene eller temasangene i populære tv-programmer på dansk tv, samt manden bag meget populære popacts – som f.eks. det færøske pigepopband Popp Korn for nogle år siden, og popbandet Faroe 5. Disse to gruppers album er nogle af de bedst sælgende albums på Færøerne i årtusindets første årti.

Efter at Elin i 1991 afsluttede sin – dengang – usædvanlige universitetsuddannelse i Æstetik og Kulturledelse, søgte hun mere end 100 jobs på et år. Hun var desperat efter et job, men arbejdsgiverne havde ingen viden om, hvad hendes uddannelse var, og hvad den kunne bruges til, så hun havde virkelig svært ved at overbevise dem om sine færdigheder og kunne derfor ikke finde noget arbejde, der var relevant for hendes uddannelse.

Men mens hun var hjemme på ferie på Færøerne i sommeren 1992, fik hun endelig tilbudt job i SMS, indkøbscentret i Tórshavn, som marketingchef. Det var vigtigt for hende at få en brugbar jobtitel på sit CV for at kunne få et job i Danmark, så hun besluttede sig for at tage jobbet og blive på Færøerne. Hun endte med at blive i næsten et år, på trods af at det desværre splittede familien i et stykke tid. Det betød, at hendes datter skulle rejse frem og tilbage mellem Danmark og Færøerne og blive et par måneder hos hver forælder, hvilket langt fra var en ideel situation for familien.

MUSICAL / TEATER: GLATAÐU SPÆLIMENNINIR

Der var dog en undtagelse, hvad angår Elins næsten ikke-eksisterende musikkarriere i halvfemserne. Elin optrådte syngende på en teaterscene igen i 1993, hvor hun spillede en rolle i teaterstykket/musicalen “Glataðu Spælimenninir” (De fortabte spillemænd) baseret på romanen af samme titel af den berømte færøske forfatter William Heinesen. Det fandt sted i Nordens Hus i Tórshavn.

Her ses Elin back stage. Hun spillede rollen som “Sorte Mira”:

     

På det tidspunkt var stykket den største teaterbegivenhed opført på Færøerne i historien med mere end 100 mennesker involveret på og bag scenen. Det var også en stor succes. De spillede for fuldt hus 19 gange i træk i maj måned 1993 og kunne have spillet mange flere gange, men Nordens Hus havde andre arrangementer på programmet, så det var ikke muligt at forlænge perioden, fordi det ville have karaboleret med de andre events.

TILBAGE I DANMARK

Efter at den føromtalte kæmpe økonomiske krise ramte Færøerne, tog Elin i sommeren 1993 tilbage til Danmark, hvor hun fik job som marketingchef i et gammelt teater i København, Folketeateret. Og så kunne hun fortsætte sit liv i byen,

Her er Elin og kernefamilien i 1995 uden for deres hjem i det centrale København:

Desværre for deres datter holdt ægteskabet ikke. Elin og hendes mand blev separeret i 1997 og blev skilt i 1998.

GENUDGIVELSE AF NALJA

Samme år skete der trods alt noget i Elins musikkarriere. Efter mange henvendelser besluttede Elin & Kári at genudgive albummet NALJA på CD i sommeren 1998 som en fejring af 10 års jubilæet for albummet, udgivet af det færøske pladeselskab, kaldet TUTL. På cd’en var alle de gamle numre + et bonusnummer “Heimlongsul”. En sang, som de har skabt sammen. Kári komponerede musikken, og Elin skrev teksterne, som handlede om det, der lå hende meget på sinde dengang – længslen efter at vende hjem til sit hjemland.

Læs mere HER.

Her er det genudgivne NALJA album cd-cover, som Elin har designet:

This site is registered on wpml.org as a development site.